Blog

Bezig met laden...
 1. Gastblog VITALstyle: Kriebelvrij de zomer door met een goede voorbereiding

  Gastblog VITALstyle: Kriebelvrij de zomer door met een goede voorbereiding

  Heeft jouw paard kriebels in de zomer? Dan staat voor zowel jou als je paard een groot deel van het jaar in het teken van kriebels en zorgen. Een goede management, dat al in het voorjaar begint is hierbij belangrijk. In dit blog lees je hoe je je paard optimaal kunt ondersteunen bij zomerkriebels.

  Lees verder...
 2. Gastblog NAF: De oestrogeencyclus bij sportmerries

  Gastblog NAF: De oestrogeencyclus bij sportmerries

  Het samenwerken met merries kan veel voldoening geven, maar de hormooncyclus kan het soms moeilijk maken om fijn te trainen, zeker wanneer ze op de top van hun kunnen moeten zijn. Bokken, slaan, bijten en weigeren voorwaarts te gaan kan het rijden lastig maken en hebben duidelijk invloed op onze wedstrijdresultaten; maar waarom zijn merries zo lastig en waarom laten ze deze tekenen van ongemak zien?

  Lees verder...
 3. Gastblog VITALstyle: Hoe voorkom, herken en ondersteun je een gevoelige maag bij je paard?

  Gastblog VITALstyle: Hoe voorkom, herken en ondersteun je een gevoelige maag bij je paard?

  Recente studies hebben aangetoond dat ongeveer de helft van alle paarden een gevoelige maag heeft. Bij renpaarden is dit aantal zelfs nog veel hoger; waarbij ongeveer 90% een gevoelige maag heeft. Een goed management rond het voeren van je paard is dus belangrijk! Weet jij hoe je een gevoelige maag herkent bij paarden? In deze blog lees je er meer over!

  Lees verder...
 4. Gastblog Equine America: Kan je jouw paard te veel supplementen voeren?

  Gastblog Equine America: Kan je jouw paard te veel supplementen voeren?

  De meeste paarden- en ponybezitters zullen zich bewust zijn van het belang van het voeren van een uitgebalanceerd dieet. Het gaat hierbij om het verstrekken van de juiste hoeveelheden voedingsstoffen om aan de behoeften van het paard te voldoen, zowel om hem gezond te houden, als om zich voort te kunnen planten of juist om te kunnen groeien.

  Lees verder...
 5. Hoe pas ik mijn Horseware deken?

  Hoe pas ik mijn Horseware deken?

  Het is heel belangrijk om de juiste maat deken voor jouw paard aan te schaffen, om zo het comfort van het paard te kunnen garanderen, en daarnaast om te voorkomen dat de deken gaat schuren. Paarden met eenzelfde schofthoogte hebben allen verschillende vormen en maten. Het kan dus heel handig zijn om bepaalde maten van het paard op te nemen.

  Lees verder...
 6. FAQ’s Likit

  FAQ’s Likit

  Wat is de maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Likits?
  De inname is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals het dieet van het paard, de grootte, het ras en de leeftijd. Als richtlijn raden we echter zowel paarden en pony’s aan, gemiddeld niet meer dan een Little Likit of een halve Likit per dag te voeren.

  Lees verder...
 7. Wat je moet weten over dekens

  Wat je moet weten over dekens

  Het concept is simpel: Als je paard het koud heeft, doe je zijn deken op. Wanneer hij het niet koud heeft, doe je de deken af. Als hij een mooie dikke vacht heeft, sla de dekens dan helemaal over. Dit dagelijkse winterse karwei blijft echter voor velen een raadsel. Hier is een korte handleiding voor; wanneer, en met wat moet je het paard bedekken? Heeft mijn paard een deken nodig? In een notendop, waarschijnlijk niet.

  Lees verder...
 8. Gezondheidsproblemen bij paarden in de winter

  Gezondheidsproblemen bij paarden in de winter

  Paarden zijn winterharde dieren, vooral als het gaat om het doorstaan van de koudere maanden. Dit betekend echter niet dat ze geen verzorging nodig hebben. Er zijn zelfs enkele gezondheidsproblemen waar paarden tijdens de winter vatbaarder voor zijn. The Horse werkte samen met Ava Redig, DVM, van Stillwater Equine Veterinary Clinic, om zes veelvoorkomende koude weersomstandigheden te beschrijven waar eigenaren op moeten letten

  Lees verder...
 9. ‘Rotstraal, deze veel voorkomende, stinkende hoefziekte kan elk paard treffen’

  ‘Rotstraal, deze veel voorkomende, stinkende hoefziekte kan elk paard treffen’

  Rotstraal is een veelvoorkomende bacteriële infectie van het hoefweefsel van het paard. Rotstraal kenmerkt zich door een zwarte, dode, stinkende stof. Deze aandoening heeft meestal invloed op de centrale of collaterale sulci (de groeven naast en in het midden van de straal in de hoef), maar in ernstige gevallen kan de rotstraal ook de witte lijn, zool en gevoelige lagen van de voet binnendringen. Dit kan mogelijk resulteren in permanente kreupelheid

  Lees verder...
 10. Hoef supplementen voor het paard

  Hoef supplementen voor het paard

  Voedingssupplementen, gewoonlijk ook wel nutraceutica genoemd, zijn producten die oraal ingenomen worden, die vaak een of meerdere ingrediënten bevatten die bedoeld zijn om het dieet aan te vullen. Hieronder verstaan we vitamines, mineralen, kruiden of andere plantaardige stoffen, aminozuren, enzymen, orgaanweefsels, klieren, of metabolieten. Van de grote hoeveelheid supplementen die beschikbaar zijn voor paarden, behoren hoefsupplementen tot de meest populaire.

  Lees verder...

Producten 1-10 van 201

Pagina
Toon per pagina

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2021 DocHorse. All Rights Reserved.