Blog

Bezig met laden...
 1. Gastblog van Cavalor - Onderhoud de gewrichten van je paard met deze tips!

  Gastblog van Cavalor - Onderhoud de gewrichten van je paard met deze tips!

  Jouw paard heeft vele gewrichten. Tijdens de training of een wedstrijd, hebben deze het soms zwaar te verduren. Een juiste ondersteuning kan problemen voorkomen. Daarom vertellen we je in deze blog alles over gewrichten en hoe je ze gezond kunt houden.

  Lees verder...
 2. Gastblog Bucas – Ontdek de Bucas Atlantic Turnout deken

  Gastblog Bucas – Ontdek de Bucas Atlantic Turnout deken

  Bucas staat bekend om de turnoutdekens met de supersterke buitenstof. Deze buitenstof is voorzien van ballistic nylon. Door de combinatie een speciale weeftechniek met sterk draad is deze stof oersterk. Mocht er door een scherp voorwerp een gat in komen, dan scheurt het gat niet verder.

  Lees verder...
 3. Merk uitgelicht: Acavallo

  Merk uitgelicht: Acavallo

  Acavallo, bij velen vooral bekend van de therapeutische gelpads, is in 2003 opgericht met een grote passie en veel kennis voor de hippische sector. Acavallo heeft zich in de afgelopen jaren uitgebreid met meerdere innovatieve producten, zoals de Acavallo geldpads, de Acavallo bitten en -bitringen, maar ook de Acavallo stijgbeugels worden steeds populairder. Waarom kiezen ruiters zo graag voor Acavallo?

  Lees verder...
 4. EMS (Equine Metabool Syndroom)

  EMS (Equine Metabool Syndroom)

  Wat is EMS?

  EMA (Equine Metabool Syndroom) is een aandoening die zorgt voor een verstoorde vetstofwisseling en een hormonale disbalans. Paarden met EMS zijn te dik, en komen aan van kleine hoeveelheden voer. Paarden die EMS hebben zijn insuline resistent (hebben suikerziekte) en kunnen door het overgewicht problemen hebben met bewegen. Paarden die worden gediagnostiseerd met EMS zijn vaak jonger dan 15 jaar.

   

  Lees verder...
 5. Artrose & Artritis

  Artrose & Artritis

  Artrose is een vorm van slijtage van de gewrichten. Gewrichtskraakbeen in de gewrichten kan afnemen of zelfs verdwijnen.


  Het gewrichtskraakbeen ligt over de kop van het gewricht als een beschermlaag, tussen de beide koppen van een gewricht bevindt zich de gewrichtsvloeistof, synovium genaamd. Dit is het smeermiddel van het gewricht. Samen met het kraakbeen vormt dit de schokbreker van het gewricht. Een goede aanmaak van kraakbeen en synovium is van essentieel belang voor het bewegen, presteren en langdurige gezondheid van het paard.

  Lees verder...
 6. Huidschimmel

  Huidschimmel

  Bij DocHorse vind je een aantal producten voor het behandelen een huidschimmel bij je paard. In Nederland komen 2 soorten huidschimmels voor Trichophytie en Microsporie (ringworm). Deze 2 schimmelsoorten zijn moeilijk de doden aangezien ze leven in een beschermende huls.

  Lees verder...
 7. Gastblog Bucas – Bucas Buzz Off X

  Gastblog Bucas – Bucas Buzz Off X

  Door de warme winters, moeten we meer en eerder rekening houden met overlast door insecten. Niet alleen vervelend voor ons, maar ook voor onze paarden.

  Ook wordt het, volgens de voorspellingen, steeds warmer. Hoe meer zon, hoe meer je jouw paard moet beschermen tegen de zon. Directe inwerking van de zon is geen pretje voor jouw paard. De huid kan verbranden, de vacht kan verkleuren en jouw paard kan oververhit raken.

  Lees verder...
 8. Stress, hoe ontstaat het en wat doe je er tegen?

  Lees verder...
 9. Zowel in het werk als op stal zien ze eruit als een “happy athlete"

  Zowel in het werk als op stal zien ze eruit als een “happy athlete

  De ervaring van Floor van Kempen met NAF M Power. "Zowel in het werk als op stal zien ze eruit als een “happy athlete!"

  Lees verder...
 10. Pas op voor een hitteshock + handige tips

  Pas op voor een hitteshock + handige tips

  Met deze tropische dagen, is het belangrijk het welzijn van je paard goed in de gaten te houden. Het is belangrijk dat een paard goed drinkt, niet zonder bescherming in de brandende zon wordt gezet (let hierbij vooral ook op het tijdstip dat het paard buiten staat), en als het mogelijk is, plan de trainingen dan in op een koeler tijdstip van de dag, bijvoorbeeld de vroege ochtend of in de avond.

  Lees verder...

Producten 1-10 van 172

Pagina
Toon per pagina

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.