Blog

 1. Het belang van Elektrolyten voor jouw paard

  Het belang van Elektrolyten voor jouw paard

  Als paardenliefhebber weet je dat een gezond en gelukkig paard van groot belang is. Één van de cruciale aspecten van de paardenverzorging is ervoor zorgen dat ze voldoende elektrolyten binnenkrijgen. Elektrolyten spelen een essentiële rol in het handhaven van de juiste balans in het lichaam van je paard en zijn van onschatbare waarde voor de algehele gezondheid en prestaties. In dit artikel duiken we dieper in op het belang van elektrolyten voor paarden en maken we kennis met TRM Superlyte.

  Lees verder...
 2. Heeft mijn paard last van Headshaking?

  Heeft mijn paard last van Headshaking?

  Je paard is gezadeld en klaar voor jullie dagelijkse rit. Je stapt op, en zodra je begint aan de warming up in de buitenrijbaan gooit je paard zijn hoofd in de lucht en begin hij te niezen en briesen. Het briesen stopt uiteindelijk, maar iedere keer als je het werk weer wilt oppakken gooit het paard met zijn hoofd.

  Lees verder...
 3. Geef je paard Colosan bij koliek

  Geef je paard Colosan bij koliek

  Wanneer een verstoring in de darmen ontstaat kan koliek tot gevolg hebben. Koliek is een verzamelnaam voor buikpijn, en kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn verstopping, kramp en gas. Als je denkt dat je paard koliek heeft is het belangrijk eerst de dierenarts te bellen, in afwachting tot de dierenarts er is kun je je paard Colosan toedienen. Dit product heeft een verlichtende werking bij krampkoliek en gaskoliek, dit komt door de kruiden die erin zijn verwerkt. Colosan bevat de volgende ingrediënten: Lijnzaadolie, Zwavel, Levertraan, Anijsolie, Venkelolie, Karwijzaadolie, Kaneelolie en Kamille.

   

  Lees verder...
 4. HELP mijn merrie heeft last van haar hormonen

  HELP mijn merrie heeft last van haar hormonen

  Het voorjaar is weer in aantocht en dat betekent dat veel merries hier en daar last kunnen hebben van de hormonen. Hoe werkt dit nu precies en wat kun je doen ter ondersteuning?

  Lees verder...
 5. TRM Maxi-Top Equine vs. Myoplast: wat zijn de verschillen?

  TRM Maxi-Top Equine vs. Myoplast: wat zijn de verschillen?

  Sinds kort heeft TRM een nieuw product op de markt gebracht ter ondersteuning van de spierontwikkeling: Maxi-Top Equine. Echter, de Myoplast, al jaren bekend bij paardrijdend Nederland, biedt ook aminozuren ter ondersteuning van de spiermassa. Wat zijn de verschillen? Hieronder lichten we het graag toe.

  Lees verder...
 6. Vergeet de ondersteuning van de lever niet!

  Vergeet de ondersteuning van de lever niet!

  Wist je dat de lever een van de belangrijkste organen is van het lichaam van je paard? De lever maakt namelijk deel uit van het spijsverteringsstelsel van je paard en is een van de meest metabolisch actieve organen.

  Lees verder...
 7. Vitamine D en Omega 3 tekort in de winter?

  Vitamine D en Omega 3 tekort in de winter?

  Wist je dat veel paarden een tekort aan vitamine D en Omega 3 hebben in de winter? Waar ze in de zomer nog heerlijk op de wei staan, hebben ze in de winter vaak een deken op, is er minder zonlicht en staan ze wat vaker op stal.

  Lees verder...
 8. Heeft mijn paard overgewicht?

  Heeft mijn paard overgewicht?

  Heeft jouw paard last van overgewicht? Wist je dat overgewicht bij paarden een steeds meer voorkomend probleem is? 

  Lees verder...
 9. Help mijn paard heeft last van zijn maag

  Help mijn paard heeft last van zijn maag

  Maag problemen bij paarden zijn een veelvoorkomend probleem. Veel paarden kampen bijvoorbeeld met maagzweren en dit kan invloed hebben op de algehele gezondheid en prestaties van je paard. 

  Lees verder...
 10. Pavo Vital - de juiste Vitaminen en Mineralen

  Pavo Vital - de juiste Vitaminen en Mineralen

  Het binnenkrijgen van genoeg en de juiste vitaminen en mineralen zijn super belangrijk voor je paard, maar hoe zorg je ervoor dat je paard deze vitaminen en mineralen binnenkrijgt? Paarden hebben dit nodig voor een gezond gestel, een goede stofwisseling en een normale ontwikkeling. Wanneer je paard een goede balans tussen de vitaminen en mineralen heeft, zorgt dit dat voedingstoffen beter worden opgenomen en versterken ze de werking van elkaar.

  Lees verder...

Producten 1-10 van 248

Pagina
Toon per pagina
© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.