Gastblog van VITALStyle: Waarom een detox in het najaar belangrijk is voor paarden!

In de vrije natuur zorgen paarden voor hun eigen detox. In het voor- en najaar gaan paarden zelf op zoek naar kruiden met een reinigende werking. Het bijzondere is dat deze juist dan groeien, zodat het lichaam (opgehoopte) afvalstoffen goed kan afbreken en afvoeren. Het voor- en najaar zijn dus ideaal voor een detox! In dit blog vertellen we je waarom een detox juist in het voor- en najaar belangrijk is en wanneer je paard een detox nodig heeft!

gastblog-ecostyle-waarom-een-detox-belangrijk-is

Waarom detoxen in het voor- en najaar?

Het voor- en najaar zijn dé momenten waarop paarden vele veranderingen ondergaan. Niet alleen staat het verharen centraal, ook de verandering van daglengte (licht), de temperatuur én de voeding van je paard verandert. Dit heeft effect op de hormoonhuishouding en stofwisseling van paarden. Het seizoen heeft dus grote invloed op de stofwisseling van je paard!  Het voor- en najaar zijn dus ook intensieve periodes voor de lever en nieren. Het lichaam produceert veel vrije radicalen (afvalstoffen), die door de lever moeten worden afgebroken en door de nieren moeten worden uitgescheiden. DetoxMix is dé ondersteuning voor een goede afvoer van afvalstoffen en optimale stofwisseling voor ieder paard!   

Wanneer geef je een detox?

In de vrije natuur zorgen paarden voor hun eigen detox. In het voor- en najaar gaan paarden zelf op zoek naar kruiden met een reinigende werking. Het bijzondere is dat deze juist dan groeien, zodat het lichaam (opgehoopte) afvalstoffen goed kan afbreken en afvoeren. Het voor- en najaar zijn dus ideaal voor een detox. Je paard gaat ‘schoon’ de winter in als je alle afvalstoffen van het afgelopen jaar kunt opruimen. VITALStyle DetoxMix ondersteunt de reinigende werking van de lever en een optimale nierfunctie dankzij de krachtige kruiden. Ook ondersteunt het bij een goede afbraak én afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen. Het is dan ook een goede ‘opruimer’ als je paard ontwormd is, (veel) medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers heeft gehad óf juist gevoelig is voor zomerkriebels.

Hoe geef je VITALStyle DetoxMix?

DetoxMix geef je dagelijks gedurende een kuur van 2-3 weken zodat je paard optimaal wordt ondersteund in het voor- en najaar. De brokjes kun je door de gewone voeding van je paard of pony mengen, maar kunnen ook aan een slobber worden toegevoegd. Geef de slobber dan direct na het mengen van met DetoxMix.

Combineren met VITALtyle OerBalans

VITALStyle OerBalans is een vitaminen- en mineralenmengsel met kruiden voor onmisbare en langdurige dagelijkse aanvulling. VITALStyle DetoxMix  is een krachtige kruidenkuur en kun je zonder problemen combineren met VITALStyle OerBalans.  De kruiden in VITALStyle OerBalans en VITALStyle DetoxMix zijn specifiek geselecteerd en kunnen daardoor veilig gecombineerd worden. Zo ondersteun je je paard optimaal met de kracht van de natuur!

Welke kruiden zitten er in VITALStyle DetoxMix?

VITALStyle DetoxMix bestaat uit 95% krachtige kruiden. Wat zijn dat voor kruiden en wat is het effect van deze krachtige kruiden? We zetten een paar voor je op een rij!

Fenegriek

Ondersteunt krachtig de leverfunctie voor een goede afbraak van afvalstoffen.

Mariadistelzaad

Beschermt en ondersteunt krachtig de ontgiftende werking van de lever zodat afvalstoffen goed worden afgebroken.

Jeneverbes

Rijk aan antioxidanten voor het wegvangen van vrije radicalen (afvalstoffen) in het hele lichaam.

Berkenblad

Ondersteunt krachtig de nierfunctie voor een goede uitscheiding van afvalstoffen.

Brandnetel

Rijk aan antioxidanten en heeft een brede werking op stofwisselingsorganen zoals de lever en alvleesklier. Ondersteunt krachtig de nierfunctie zodat afvalstoffen goed worden uitgescheiden. Ook wordt de alvleesklier ondersteunt bij de regulatie van een stabiele bloedsuikerspiegel.

 

Gerelateerde berichten
  1. Gastblog VITALStyle: Minder stress dankzij een dopingvrije paddenstoel Gastblog VITALStyle: Minder stress dankzij een dopingvrije paddenstoel Is je paard snel gestrest bij spannende situaties zoals wedstrijden, op de trailer of een verhuizing? Of kan je paard in de dagelijkse training wel wat meer innerlijke rust gebruiken? Misschien is VITALStyle ChillPill dan wat voor jouw paard! In dit
  2. Gastblog VITALstyle: Hoe voorkom, herken en ondersteun je een gevoelige maag bij je paard? Gastblog VITALstyle: Hoe voorkom, herken en ondersteun je een gevoelige maag bij je paard? Recente studies hebben aangetoond dat ongeveer de helft van alle paarden een gevoelige maag heeft. Bij renpaarden is dit aantal zelfs nog veel hoger; waarbij ongeveer 90% een gevoelige maag heeft. Een goed management rond het voeren van je paard is d
  3. Gastblog VITALstyle: Kriebelvrij de zomer door met een goede voorbereiding Gastblog VITALstyle: Kriebelvrij de zomer door met een goede voorbereiding Heeft jouw paard kriebels in de zomer? Dan staat voor zowel jou als je paard een groot deel van het jaar in het teken van kriebels en zorgen. Een goede management, dat al in het voorjaar begint is hierbij belangrijk. In dit blog lees je hoe je je paa
  4. Gastblog VITALStyle: Koel de benen van je paard optimaal met een CoolGel Gastblog VITALStyle: Koel de benen van je paard optimaal met een CoolGel Als paardeneigenaar heb je vast wel eens de benen van je paard of pony moeten koelen bij een dik been door een zwelling. Naast stappen op het harde is dit een goede manier om vocht af te voeren. In dit blog vertellen we je meer over het nut van koele
Gerelateerde producten

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.