Back on Track uitgelicht

In deze blog leggen we de therapeutische werking uit van de Back on Track producten. Wij zijn zelf super enthousiast over de producten maar hoe komt het dat je paard veel losser in het lijf is?
De producten van Back on Track zijn allemaal voorzien van de innovatieve stof Welltex. Deze speciale stof bevat mineralen die de infrarode warmte van het lichaam weerkaatst. Infrarode warmte is warmte die je niet voelt bij je paard wel aanwezig is na bijvoorbeeld inspanning.

 

back-on-track-deken

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de infrarode energie (die gereflecteerd wordt) door de lichaamscellen wordt geabsorbeerd. De cellen sturen een signaal naar de hersenen welke aangeeft dat de temperatuur in de cellen omhoog gaat, dit zorgt ervoor dat de aderen verwijden. Doordat de aderen verwijden ontstaat er een betere en intensievere doorbloeding. Dit resulteert in een snellere aanvoer van “reparatiemateriaal” en een betere afvoer van afvalstoffen.
Door deze betere afvoer van de afvalstoffen herstelt je paard veel sneller na een training en/of blessure. De producten van Back on Track zijn ook heel goed om preventief te gebruiken tegen blessures.

Het unieke van Back on Track is dat de therapeutische werking in de hele deken verwerkt zit. Waar andere therapeutische producten enkel de rug behandelen is bij Back on Track de hele deken gemaakt van Welltex materiaal.

Opbouwperiode

Ons advies is om de producten van Back on Track de eerste twee dagen rustig op je bouwen bij je paard en daarna kun je ze 24/7 gebruiken. Een dunne zomerdeken kun je in de winter dus ook gebruiken als onderdeken. De opbouwperiode is noodzakelijk om je paard te laten wennen aan de betere doorbloeding in het lijf. Het kan voorkomen dat je paard de eerste dagen wat warmer of aan het zweten is onder de deken.

back-on-track

Gerelateerde producten

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.