Op bezoek bij Cavalor

Weergaven
Op bezoek bij Cavalor

Afgelopen maand zijn wij op bezoek geweest bij Cavalor in Drongen(België). Een dag met presentaties en leerzame gesprekken en een bezoek aan de fabriek waar het voer en supplementen worden geproduceerd.

Cavalor Fabriek

Samen met andere Cavalor dealers uit Europa zijn wij naar België afgereisd om in een heerlijk hotel te overnachten en de dag erna diverse presentaties bij te wonen, gegeven door de specialisten van Cavalor. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de fabriek waar de grondstoffen van de Cavalor producten verwerkt worden tot de supplementen/dagelijks voer.

Cavalor meeting

De dag begon met een prestatie over de nieuwe verzorgingsproducten van Cavalor. Een aantal interessante items uit deze presentatie waren dat alle producten van Cavalor PH huidneutraal zijn voor paarden. Deze waarde ligt tussen de 7-7,5 terwijl deze waarde voor mensen tussen de 4 – 4,5 is. De dagelijkse shampoos drogen de huid dus uit wanneer deze gebruikt worden bij paarden.

Daarna begon een interessante presentatie over gewrichten. Daarbij kwamen de supplementen: Arti Base, Arti Matrix en ArtiTec aan bod. Deze supplementen ondersteunen allemaal de gewrichten waarbij Arti Base zorgt voor algemene support en zeer geschikt is voor jonge en oude paarden die minder belasting op de gewrichten hebben. Arti Matrix is een supplement wat gebruikt kan worden bij paarden die in training staan en een algemene support nodig hebben voor soepele gewrichten. Heeft een paard een heftige training of wedstrijd dan is het advies om ArtiTec te geven. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij meerdaagse wedstrijden.

Cavalor presentatie

Na een heerlijke lunch waren er nog presentaties van Peter Bollen, de man achter Cavalor, over de innovatiekracht van Cavalor en een presentatie over de enorme fabriek. Hierbij werd ook verteld dat het productieproces van een supplement/voeder ongeveer 1,5 – 5 jaar duurt voordat het product in de winkel te vinden is.  Een product zoals ArtiTec heeft er zelfs 7 jaar over gedaan voordat het in de winkels te vinden was.

Daarna stond een bezoek aan de fabriek op de planning. In 2 grote bussen werden wij naar de fabriek gereden en kregen wij een uitgebreide rondleiding over alle werkzaamheden en machines in de fabriek.

Het waren zeer leerzame dagen en wij willen Cavalor en JRS dan ook bedanken voor de uitnodiging.

Gerelateerde berichten
Reisverslag Cavalor meeting in Aachen!
Wauw wat hebben wij super leuke dagen gehad tijdens de Cavalor meeting in Aachen! Cavalor heeft ons uitgenodigd om met een selectief gezelschap naar Aachen te reizen om daar gezamenlijk het concours te bezoeken + overnachting en meeting met andere dealers uit Europa. Wij voelen ons heel erg vereerd om deel te mogen nemen aan dit selectieve ...
Nieuw: Cavalor Care producten
Cavalor heeft recent de Care producten vernieuwd en deze zijn nu nog fijner in gebruik voor jou en je paard. In deze blog lees je alles over de vernieuwde producten...
Terwijl wij in het nieuwe jaar weer vol frisse moet aan onze goede voornemens beginnen, is het voor je paard ook een perfect moment om aan zichzelf te werken. Nu moet jij hier hem natuurlijk een handje bij helpen, maar na een lang wedstrijdseizoen of een topprestatie moet ook het paardenlichaam weer terug in balans komen. Door hier af en toe op te ...
Werken aan gezonde gewrichten
Het grootste deel van de supplementen dat momenteel voor de paardensport op de markt is, is gericht op gewrichten. Niet zo gek, want tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de gewrichten van je paard veel te verduren krijgen. Maar liefst 36% van de paarden onder de 8 jaar hebben te maken met gewrichtsproblemen, gekeken naar alle paarden loopt dit ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.