Merk uitgelicht: Acavallo

Acavallo, bij velen vooral bekend van de therapeutische gelpads, is in 2003 opgericht met een grote passie en veel kennis voor de hippische sector. Acavallo heeft zich in de afgelopen jaren uitgebreid met meerdere innovatieve producten, zoals de Acavallo geldpads, de Acavallo bitten en -bitringen, maar ook de Acavallo stijgbeugels worden steeds populairder. Waarom kiezen ruiters zo graag voor Acavallo?

Vele internationale topruiters zoals Charlotte Dujardin rijden met Acavallo. Zij is groot fan van de Avacallo gelpads, mede doordat deze zo comfortabel zijn en veel vrijheid geven aan het paard. De gelpad is ademend en licht van gewicht.

De therapeutische Acavallo gelpads
Deze Acavallo gelpads zijn gemaakt van een therapeutische gel die ook gebruikt wordt in de gezondheidszorg. De Acavallo gelpad is geperforeerd waardoor warmte snel wordt afgevoerd. De combinatie van de therapeutische gel, samen met verschillende natuurproducten en hoogwaardige kwaliteit materialen zorgt voor een comfortabele gelpad, voor zowel ruiter als paard.

Acavallo Gelpads

Naast deze therapeutische gelpads, heeft Acavallo ook de ‘Acavallo memory foam pads’. De gelpads met speciale schuimvulling bieden een hoge mate van comfort voor het paard. Deze Acavallo pads zijn uniek door hun schokabsorptie en ze dragen bij aan een verbetering van de zadelpasvorm door de anti-slip suède bovenkant.

Acavallo staat dan ook voor het welzijn voor zowel het paard als de ruiter, waarbij de producten bij moeten dragen aan het verbeteren van de prestaties van het paard en de ruiter.

De Acavallo stijgbeugels
Bij de Acavallo beugels staat veiligheid voorop. Niet alleen zijn de Acavallo beugels heel stijlvol met een aluminium design, ze zijn ook nog eens licht van gewicht, maar toch extreem stevig. Deze beugels zijn door hun sterke design met een groot oppervlak voor de voet ook geschikt voor ruiters met orthopedische problemen.

Veiligheid staat voorop
De Acavallo AluPro beugels zijn extra veilig door de scharnierarm aan de buitenzijde van de beugel. Bij extra druk op de stijgbeugel valt de scharnierarm open, waardoor de voet niet in de beugel kan blijven hangen. Het heeft daarnaast een extra groot oppervlak zodat de ruiter veel grip heeft.

Acavallo AluPro stijgbeugels

Voor wie echt iets aparts wil is de Acavallo Opera stijgbeugel op de markt. Deze stijgbeugel is een totaal nieuw concept door de speciale dwarsophanging, die het on gedraaid naar beneden hangen van de stijgbeugel mogelijk maakt. Deze beugel is gemaakt van roestvrijstaal en geeft de ruiter meer grip tijdens het rijden. Wat ook nog leuk is: je kan de beugel personaliseren met een sticker van een vlag van een land naar keuze!

Acavallo Opera stijgbeugels

Bittencollectie
Door de grote vraag naar bitten heeft Acavallo zijn bittencollectie uitgebreid. Het model sensitive is heel geschikt voor verschillende soorten paarden, van jonge paarden tot aan moeilijkere paarden.

Het Acavallo bit is gemaakt van een plastic materiaal in plaats van het bekende ‘koude’ metaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat het zacht in de mond ligt, maar toch de juiste controle aan de ruiter geeft. Doordat het bit lichtbogen is zorgt het voor de juiste druk op de tong, wangen en de mondhoeken. Het ligt stil in de mond waardoor het bijdraagt aan het vinden van een eigen balans door het paard.

Het Acavallo wave bit heeft dezelfde voordelen, maar heeft daarnaast kleine ‘waves’ in het middenstuk. Op deze manier leert het paard niet om de duwen of te hangen in de teugels. Dit bit is vooral geschikt voor sterkere paarden, of paarden die gecorrigeerd moeten worden.

Alle producten bij Acavallo zijn van hoogwaardige kwaliteit gemaakt met jarenlange kennis in de hippische sector. De therapeutische Acavallo gelpadde memory foam gelpad, de Acavallo beugels en -bitten zijn verkrijgbaar bij DocHorse!

Gerelateerde berichten
  1. Merk uitgelicht: Trust Merk uitgelicht: Trust In deze nieuwe blog lees je alles over het populaire bittenmerk: Trust Equestrian
  2. Springbitten toegelicht: Pelham Springbitten toegelicht: Pelham Het vinden van het juiste bit is voor iedereen verschillend. Per discipline, opleidingsniveau en type paard komen er andere aspecten kijken voor de mogelijkheden en wensen van een goed bit. Voor jonge paarden zijn er de basis- en opleidingsbitten, ma
  3. Springbitten toegelicht: Sprenger Duo-trens Springbitten toegelicht: Sprenger Duo-trens Het vinden van het juiste bit is voor iedereen verschillend. Per discipline, opleidingsniveau en type paard komen er andere aspecten kijken voor de mogelijkheden en wensen van een goed bit. Voor jonge paarden zijn er de basisbitten en opleidingsbitte
  4. Springbitten toegelicht: Sprenger Novocontact bitten Springbitten toegelicht: Sprenger Novocontact bitten Het vinden van het juiste bit is voor iedereen verschillend. Per discipline, opleidingsniveau en type paard komen er andere aspecten kijken voor de mogelijkheden en wensen van een goed bit. Voor jonge paarden zijn er de basisbitten en opleidingsbitte
Gerelateerde producten
© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.