Update wintercollectie Rhino

De nieuwe collectie winterdekens komt er weer aan en daarom de hoogste tijd om de Horseware Rhino dekens toe te lichten. Wat maakt deze dekens bijzonder en waarom moet je paard echt een Rhino deken op lees je in deze blog.

Rhino dekens met Vari-Layer

Nieuw dit jaar is dat alle Rhino dekens beschikbaar zijn met de speciale Vari-Layer voering. Bij een standaard deken gaat 80% van de warmte verloren door 40% van het oppervlakte van de deken. Met deze kennis in het achterhoofd heeft Horseware de Vari-Layer lijn ontwikkeld. Vari-Layer verhoogt de concentratie vezels in de vulling op de rug en bij de heupen van het paard om verlies van warmte te beperken. De gelaagde vulling zorgt ervoor dat de deken goed aansluit aan het lichaam van je paard, waardoor minder warmte verloren gaat. Doordat de deken niet zwaar is wordt de vulling niet in elkaar gedrukt, waardoor de kwaliteit van de vulling ook langer goed blijft, en dat komt de werking van de deken ten goede. De vari-layer dekens zijn verkrijgbaar in 450 gram (Heavy) en 250 gram (Medium).

Vari-layer horseware

Waterdichtheid Rhino dekens

De Rhino buitendekens zijn allemaal voorzien van speciale techniek om de deken waterdicht te krijgen. De dekens zijn opgebouwd uit 4 lagen:

  1. Sterke buitenkant - De buitenkant is gemaakt van een oersterke polypropyleen stof. Deze stof is 2 keer zo sterk dan de veelgebruikte polyester stof. Deze stof is waterafstotend. De druppels blijven op de deken liggen en worden niet geabsorbeerd door de stof.
  2. Waterdichte stof in het midden - De waterdichte coating (Aquatrans) is niet op de buitenste laag van de deken aangebracht maar op de laag daaronder. Zo blijft de coating in tact en kan deze niet beschadigd raken door invloeden van buitenaf. Waterdichtheid is gegarandeerd!
  3. Comfortabel aan de binnenkant - Onder de waterdichte laag is de deken gevuld met een thermobonded stof. Met uitzondering van de ongevoerde dekens.
  4. Polyester voering - De voering van de Rhino dekens zijn antistatisch en antibacterieel zodat de vacht van je paard mooi glanst en zacht aanvoelt.

 

Rhino technologie

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.