Welke peesbeschermers moet ik gebruiken?

Veredus biedt een breed scala aan bescherming voor de benen van het paard.  Het komt vaak voor dat een paard gewond raakt door het reiken met de hoef, vooral bij het beslaan of door trauma van buitenaf. We zien ook wel eens verwondingen doordat niet goed ingesloten ligamenten belast worden.

De kogels en pezen behoren tot de delen die het meeste risico lopen op ernstig trauma wanneer deze niet goed beschermd worden. Sinds de jaren 90 heeft Veredus een volledige collectie bescherming ontwikkeld voor de meest blootgestelde en meest gevoelige delen van de ledematen van het paard.

veredus

Hoe kies je de juiste bescherming en hoe gebruik je deze?

Het hangt vooral af van het type paard en de discipline die je beoefend. Als je eenmaal het type bescherming hebt gekozen is het essentieel dat deze goed past. Veredus heeft daarom in samenwerking met de belangrijkste Europese fokkerijverenigingen de anatomie van het paardenbeen bestudeerd. Om optimaal comfort te kunnen garanderen is elk product van Veredus ook verkrijgbaar in verschillende maten en biedt het meerdere bevestigingsaanpassingen om te voorkomen dat de bescherming beweegt of roteert.

Elke discipline heeft zijn eigen bescherming

Rijpaarden moeten beschermd worden over het hele been, aan de binnenkant, de voorkant en de achterkant waar de diepe buigpees zich bevindt en de kogelgewrichten. Voor deze paarden is de TRC en de TRC lijn ontwikkeld met een binnen voering van Techno Sheepskin.

Springpaarden hebben vergelijkbare behoeften, maar met meer aandacht voor de bescherming van de diepe buigpees. Dit omdat deze paarden tijdens de sprong met hun achterhoeven de voorste ledematen kunnen bereiken. Met de aandacht voor speciale materialen creëerde Veredus de lijnen Kevlar Gel Vento, Carbon Gel Vento, Grand Slam, TRPro, Olympus en Grand prix.

Dressuurpaarden moeten de ledematen beschermen en tegelijkertijd de gewrichten en ligamenten ondersteunen. De Piaffe lijn voldoet effectief aan deze behoeften.

Paarden die ingezet worden voor de crosscountry, onder andere eventing paarden, moeten net als hun ruiters volledig beschermd worden. De hindernissen die deze paarden moeten nemen bevatten vaste elementen waardoor bij het aanraken van de hindernis de balk niet valt zoals in een springparcours. De beschermers moeten om deze reden dan ook extra resistent zijn. De E-vento lijn is de favoriet van ruiters die deze allround discipline beoefenen.

Voor alle paarden moeten de springschoenen gebruikt worden. als de achterhoeven van het paard de voorhoeven raken kan het paard een wond oplopen. Veredus biedt voor deze paarden de klassieke Safety Bell Boots aan. Om het comfort te vergroten zijn veel producten verkrijgbaar met de Save The Sheep binnenvoering. Deze voering bevat technologisch materiaal die alle kenmerken van echt schapenvacht bevat.

 

Gerelateerde berichten
  1. Absolute: De ervaring van Isabell Werth met Veredus Absolute: De ervaring van Isabell Werth met Veredus De talloze medailles van Isabell Werth bekronen haar tot de onbetwiste koningin van de dressuur. Zo nam Isabell Werth in 1989 deel aan haar eerste Europese kampioenschap op Weingard, waar zij teamgoud won en eindigde op een 13e individuele plek. Sin
  2. Wat is belangrijk bij het beschermen van de benen van jouw paard? Wat is belangrijk bij het beschermen van de benen van jouw paard? Paarden zijn bijna perfecte dieren; ze zijn geboren om vrij rond te rennen. Vanaf het moment dat we paarden vragen om de sport met ons te delen, moeten we ons ook zorgen maken om de gezondheid en het welzijn. Veel dingen die we doen, zoals ijzers, z
  3. De juiste maat beschermers voor jouw paard De juiste maat beschermers voor jouw paard De Veredus peesbeschermers, strijklappen en springschoenen zijn de beste beschermers om de maximale bescherming voor ieder paard te garanderen. Om deze peesbeschermers echt effectief in te zetten is het noodzakelijk om de juiste maat aan te schaffen.
  4. Hoe was ik de Veredus beenbeschermers? Hoe was ik de Veredus beenbeschermers? De beschermende werking van de Veredus beschermers kan optimaal ingezet worden als de beschermers regelmatig op de juiste manier gereinigd worden en het juiste onderhoud krijgen.
Gerelateerde producten

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.