wiki

 1. Voorkom een tekort aan elektrolyten

  Voorkom een tekort aan elektrolyten

  Elektrolyten zijn zouten en mineralen die elektrisch geladen impulsen in het lichaam van je paard kunnen doorgeven. Ze spelen dus een grote rol bij zenuwimpulsen en spiercontracties maar zijn nog belangrijker voor de het controleren van de vochtbalans.

  Lees verder...
 2. EMS (Equine Metabool Syndroom)

  EMS (Equine Metabool Syndroom)

  Wat is EMS?

  EMA (Equine Metabool Syndroom) is een aandoening die zorgt voor een verstoorde vetstofwisseling en een hormonale disbalans. Paarden met EMS zijn te dik, en komen aan van kleine hoeveelheden voer. Paarden die EMS hebben zijn insuline resistent (hebben suikerziekte) en kunnen door het overgewicht problemen hebben met bewegen. Paarden die worden gediagnostiseerd met EMS zijn vaak jonger dan 15 jaar.

   

  Lees verder...
 3. Artrose & Artritis

  Artrose & Artritis

  Artrose is een vorm van slijtage van de gewrichten. Gewrichtskraakbeen in de gewrichten kan afnemen of zelfs verdwijnen.


  Het gewrichtskraakbeen ligt over de kop van het gewricht als een beschermlaag, tussen de beide koppen van een gewricht bevindt zich de gewrichtsvloeistof, synovium genaamd. Dit is het smeermiddel van het gewricht. Samen met het kraakbeen vormt dit de schokbreker van het gewricht. Een goede aanmaak van kraakbeen en synovium is van essentieel belang voor het bewegen, presteren en langdurige gezondheid van het paard.

  Lees verder...
 4. Huidschimmel

  Huidschimmel

  Bij DocHorse vind je een aantal producten voor het behandelen een huidschimmel bij je paard. In Nederland komen 2 soorten huidschimmels voor Trichophytie en Microsporie (ringworm). Deze 2 schimmelsoorten zijn moeilijk de doden aangezien ze leven in een beschermende huls.

  Lees verder...
 5. Headshaking

  Headshaking

  Je favoriete paard is gezadeld en klaar voor jullie dagelijkse rit. Je stapt op, en zodra je begint aan de warming up in de buitenrijbaan gooit je paard zijn hoofd in de lucht en begin hij te niezen en briesen. Het briesen stopt uiteindelijk, maar iedere keer als je het werk weer wilt oppakken gooit het paard met zijn hoofd.

  Lees verder...
 6. Lijnzaadolie

  Lijnzaadolie

  Lijnzaadolie bevat een belangrijk essentieel vetzuur, ook wel bekend als alpha-linolenic, ALA. Dit vetzuur behoort tot de familie Omega 3 vetzuren. Lijnzaadolie is uniek op het gebied van oliën omdat deze olie meer Omega 3 dan 6 bevat, daarom is dit een fantastische olie om balans in het dieet te brengen tussen de verhoudingen Omega 3 en 6. Zeker wanneer het paard niet veel graast en wel veel brok krijgt ontstaat al snel een disbalans tussen Omega 3 en 6. Omega 3 komt veel voor in gras en Omega 6 juist in graansoorten. Dus zeker in de winterperiode is het raadzaam om lijnzaadolie bij te voeren.

  Lees verder...
 7. Mok Behandelplan

  Mok Behandelplan

  Mok is een huidaandoening aan het onderbeen  van het paard (met name in de kootholte), te herkennen aan korstjes, wondjes en kloven. Dit kan variëren van enkele plekjes tot diepe kloven in de kootholte. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan de mok pijnlijk zijn en kreupelheid veroorzaken.

  Lees verder...
 8. Zomereczeem

  Zomereczeem

  De temperaturen gaan weer omhoog, dit betekent het einde van een sobere periode!
  Tijdens deze seizoenswisseling gebeurt er van alles in het lichaam van je paard. Hij verhaart, er komen veel afvalstoffen vrij en de kans op een lagere weerstand is groot. Dit komt door veranderingen in de voedingswaarden, het doorbrengen van relatief veel tijd op stal en veranderingen in de omstandigheden op stal, zoals temperatuur en lichtduur. Het is dus belangrijk om de weerstand van je paard goed in de gaten te houden en indien nodig te ondersteunen.

  Lees verder...
 9. Stress en onrust

  Stress en onrust

  Stress is een instinctieve reactie van het lichaam die ontstaat wanneer het paard zich in een bedreigende situatie bevindt. Het paard is van nature een vluchtdier en heeft in het leven in de vrije natuur deze reactie nodig om te kunnen overleven in geval van gevaar. Als een paard een bepaalde prikkel krijgt waar hij van schrikt maakt het lichaam adrenaline en noradrenaline aan. Adrenaline heeft een positieve invloed op prestaties, want het zorgt voor een verhoogde hartslag, verhoogde alertheid, een verbeterde toevoer van zuurstof naar de spieren en er komt meer glycogeen vrij in het lichaam waardoor het paard een energie boost krijgt. In het wild is dit essentieel om te kunnen vluchten voor een roofdier, en dus te kunnen overleven.

  Lees verder...
 10. Spieropbouw

  Spieropbouw

  Opbouw van een spier

  Spieren zijn de weefsels die beweging mogelijk maken door samen te trekken en te ontspannen. Een skeletspier bestaat uit spiervezels die als spierbundels samengepakt zitten. Een spiervezel is een lange meerkernige cel en wordt omgeven door een membraan die het spiervocht op zijn plaats houdt. Spiervocht bevat onder andere aminozuren, vetten, glycogeen, mineralen en enzymen. De myofibrillen in de spier zorgen ervoor dat een spier kan samentrekken.

   

  Lees verder...

Producten 1-10 van 34

Pagina
Toon per pagina

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.