LEMIEUX

LEMIEUX SHOC AIR XC BEENBESCHERMERS ACHTERBENEN

LEMIEUX SHOC AIR XC BEENBESCHERMERS ACHTERBENEN
€ 99,95

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Deze nieuwe ShocAir beschermers combineren de beste bescherming, het mooiste design en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van materiaal- en stofontwikkeling.
Beschrijving

Details

LeMieux Shoc Air XC Beenbeschermers Achterbenen

Deze nieuwe ShocAir beschermers combineren de beste bescherming, het mooiste design en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van materiaal- en stofontwikkeling. De geventileerde EVA technologie zorgt voor een flexibele kracht en luchtstroom naar de buitenkant. De beschermer bevat een slagvaste, slimme laag genaamd Shock Impact Responsive tussen de pees en de buitenkant van de beschermer. Deze laag is samengesteld uit slagvast , schokbestendig materiaal met moleculen die soepel blijven wanneer er geen druk op staat. Op het moment dat er druk op de beschermer komt vormen de moleculen een harde, beschermende schokabsorberende barrière. De moleculen keren pas terug naar de flexibele toestand wanneer de druk weg is.

Eerder waren de beschermers met deze techniek erg stijf maar dit is nu vervangen door verticale stroken van het Shock Impact Responsive materiaal dat flexibel blijft tot het moment dat er druk komt op de beschermer.

De beschermer bevat luchtopeningen aan de buitenkant en heeft een binnen voering van 3D mesh dit samen optimaliseert de ademende werking van de beschermer. Verder is de beschermer aangevuld met een zachte elastische katoenen binnen voering om te zorgen voor extra draag comfort en wrijving te voorkomen.

De beschermers zijn geschikt om te wassen in de machine op lage temperatuur (bij voorkeur 30 graden). Bij het wassen mag een was tablet/capsule worden gebruikt. Zorg ervoor dat de klittenbandsluitingen gesloten zijn en dat je voor het wassen zorgt dat de beschermer dicht geklemd wordt. De beschermers mag je drogen aan de lucht in de buurt van een warmte bron, nooit in de droger.

Extra informatie

Extra informatie

Merk LEMIEUX
Gebruiksaanwijzing

Houd er rekening mee dat het essentieel is om de beschermers goed om het been van je paard te doen om de optimale werking uit de beschermers te halen. Om een veilige pasvorm te hebben moeten de beschermers stevig worden aangetrokken. Wanneer je de beschermers voor het eerst gebruikt kunnen ze een beetje platgedrukt zijn door de verpakking. Het is handig om de beschermers dan even een beetje te vormen voor dat je ze om doet bij je paard. Hierdoor zijn ze wat soepeler en kun je ze makkelijker om het been van je paard doen.

Wanneer de beschermers vastzitten om het been van je paard is het belangrijk om de middelste sluiting nogmaals extra vast te trekken. De middelste sluiting bevat elastiek en wanneer deze niet voor een 2e keer wordt aangetrokken zal er speling zijn in de beschermer op de plaats waar het been smaller is waardoor de beschermer kan gaan draaien.

Door de structuur van de beschermer en het Shock Impact Responsive materiaal is het vrij moeilijk om de beschermers te strak te doen , zorg er dus voor dat je de beschermers goed stevig vast maakt met het klittenband.

 

Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen reviews

Login to add review

Artikel QR Code