Vliegendeken

Producten 1-20 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij Dochorse vind je vliegendekens in alle verschillende soorten en maten. Zo hebben wij dekens met een vaste hals, een afneembare hals maar ook zonder hals. Tevens zijn er vliegendekens voor extra brede paarden zoals het Amigo XL model en de big neck uitvoeringen van Bucas.

Waarom heb je een vliegendeken nodig?

Een vliegendeken beschermt je paard tegen vliegen, dazen, muggen en insecten. Tevens zijn de meeste dekens UV-werend zo wordt ook de vacht van je paard beschermt tegen UV-straling. Tevens is een deken met een lichte kleur koeler voor je paard wanneer hij een donkere vacht heeft, dit omdat een lichte kleur minder warmte aantrekt dan een donkere vacht.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een vliegendeken?

Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke wensen. Er zijn een aantal afwegingen die je kan maken zoals; de pasvorm, uitvoering met of zonder hals, wel of niet behandel met een insectwerend middel en natuurlijk de prijs. Let bij het passen goed op dat de deken niet te strak zit, hou er rekening mee dat je paard de hele dag mijn zijn hoofd naar beneden staat dus check ook even of hij in die houding genoeg ruimte heeft bij de hals, borst en schoft.

De meest bijzondere 2 vliegendekens zijn de Rambo Fly Buster en de Bucas Buzz Off zebra.

De Rambo Fly Buster heeft alles wat je maar kan wensen. Deze vliegendeken heeft een afneembare hals, een ‘V’ sluiting voor een perfecte pasvorm, is behandeld met het insectwerende middel Vamoose en bovenal is de stof van deze deken onverwoestbaar.

Daarnaast is de Bucas Buzz Off Zebra ook een unieke deken, deze deken heeft een afneembare hals. De strepen van het zebramotief hebben een desoriënterend effect op insecten. Let wel op! Uit de studie blijkt dat er een bepaalde verhouding zwart en wit moet zijn om een irriterend effect op insecten te hebben. De Bucas Buzz Off Zebra deken heeft deze juiste verhoudingen in het juiste patroon.

DocHorse heeft een breed assortiment aan vliegendekens voor je paard van de merken; Horseware, Rambo, Amigo, Bucas, QHP en Dy'on.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.