SEDELOGIC

SEDELOGIC PAD 2 LAAGS TEST VERSIE

DH Tester
Sedelogic Pad
SEDELOGIC PAD 2 LAAGS TEST VERSIE
€ 117,80
Nieuw! Mogelijkheid voor 7 dagen testen van de Sedelogic pad.
Beschikbaarheid: niet op voorraad
Beschrijving

Details

Sedelogic Pad TEST VERSIE

Deze 2 laags pad in de kleur zwart hebben wij opgenomen in het DocHorse Test Center. Voor meer informatie over de mogelijkheden van het testen van innovatieve producten neem een kijkje in het DocHorse Test Center.

Voor de ervaringen van eerdere testers kijk bij reviews.

De Sedelogic pad wordt veelal aanbevolen door dierenartsen en zadelmakers. Deze pad heeft een schokabsorberende en drukverdelende werking. Door de vele enthousiaste reacties en het gebruik van deze pad door onze ruiters hebben wij besloten om dit product toe te voegen aan het Test Center zodat ook u de mogelijkheid om te ervaren wat deze pad voor verschil brengt tijdens het paardrijden. Hopelijk wordt u net zo enthousiast over deze pad als wij!

Sedelogic Pad 2 laags

Schokabsorptie

Door de drie dimensionale weeftechniek ontstaan duizenden mini schokbrekers, waardoor een sterke piekdruk reductie ontstaat. Met behulp van laboratorium testen van het materiaal en veldtesten met paard en ruiter is een sterk shock absorberende pad ontwikkeld. Na de fabricage van een drukmeetmat die de piekdrukken bij springpaarden kan meten heeft Sedelogic talrijke drukmetingen uitgevoerd bij diverse paarden. Wereldwijd zijn dit de eerste drukmetingen bij springpaarden gedurende een parcours. Piekdrukken tot 100 Newton per vierkante centimeter zijn vastgesteld bij het neerkomen van het paard, waarbij de piekdruk zich aftekent op specifieke plaatsen onder het zadel. Deze druk komt overeen met zes keer de druk onder een olifantenpoot. Doordat de Sedelogic pad een zeer schok absorberend vermogen heeft is er een piekdruk reductie tot wel 50% vastgesteld. Hierdoor is de kans op rugklachten aanzienlijk kleiner.

Niet alleen tijdens springen is de drukverdeling op de paardenrug van belang. Ook de constante druk van de ruiter zal goed over de rug verdeeld moeten worden. Bij de Sedelogic pad vindt de verdeling van de druk zeer gelijkmatig plaats als gevolg van de bijzondere weeftechniek. Er vindt een piramidale spreiding plaats van de druk door de verschillende lagen van het materiaal. Met deze techniek ontstaan minder plekken met hoge druk op de paardenrug, en neemt dientengevolge de kans op rugklachten af.

De Sedelogic pads zijn door de open ademende structuur erg licht van gewicht. Tevens neemt de polyester vezel geen vocht op, waardoor de pad ook tijdens het rijden licht van gewicht blijft. Verder kan de pad gewoon in de wasmachine (30 graden celsius) en komt er vrijwel droog uit. Lang nadrogen hoort dus tot het verleden.

Ademende structuur

De Sedelogic pad is opgebouwd uit enkele zeer ademende lagen van drie dimensionaal geweven polyester vezel. Door de ventilatie in de open drie dimensionale structuur zal er minder hittestapeling plaatsvinden onder het zadel. Ook zal de rug van je paard droger blijven. Als gevolg van deze ventilerende structuur treden minder irritaties van de paardenhuid op en vermindert het aantal rugklachten. 

Ventilatie is een belangrijke eigenschap van een onderlegger. De warme en vochtige lucht onder het zadel kan dan ontsnappen en vervangen worden door koelere en minder vochtige omgevingslucht. Het dauw punt is een grootheid die het gecombineerde effect van lucht temperatuur en vochtigheid beschrijft. Een toename in lucht temperatuur en een toename in vochtigheid leidt tot een toename in dauw punt. Het dauw punt is een goede indicator voor ventilatie.

Dauw punt meting

Dauw punt meeting Sedelogic

De grafiek laat het dauw punt versus de tijd zien voor de Sedelogic producten en reguliere niet ademende producten. Het dauw punt begint bij de waarde van de omgevingslucht, en stijgt tot een constante waarde door warmte en transpiratie van het lichaam. Door de passieve ventilatie van de Sedelogic 3D geweven structuur is het dauw punt in rust substantieel lager dan dat van producten gemaakt van regulier niet ademend textiel. Een lager dauw punt betekent een lagere combinatie van temperatuur en vochtigheid.

Beweging zorgt voor een toename van warmte en transpiratie van het lichaam. Daarom stijgt het dauw punt voor producten gemaakt van regulier niet ademend textiel. Echter, het dauw punt daalt voor de Sedelogic producten. Er vindt actieve ventilatie plaats: Door de bewegingen van het lichaam wordt de Sedelogic 3D geweven structuur continu ingedrukt en het zet vervolgens weer uit. Dit resulteert in een actieve luchtstroom naar buiten van warme vochtige lucht en een luchtstroom naar binnen van een koelere en minder vochtige lucht.

Extra informatie

Extra informatie

DH Tester Ja
Merk SEDELOGIC
Beoordelen

Klantenreviews

Sort by:

3 artikel(en)

per pagina
Verademing Review door Maayke
Ik ben erg tevreden met mijn pad maar ook met de gehele service eromheen. Mijn paard heeft een iets verzonken rug. Het vinden van een goed passend zadel was al een zoektocht, laat staan een goed passende en ondersteunende pad.
Doormiddel van het test centre van DocHorse heb ik het product kunnen testen. Super! Kan duidelijk merken dat de werknemers verstand van zaken hebben. Ze hebben geweldig met mij meegedacht en professioneel geadviseerd.
De pad kan ik inmiddels niet meer wegdenken en ik merk dat ikzelf, maar ook mijn paard, er veel profijt van hebben.
(Geplaatst op 3 april 2014)
Nog meer review`s Review door Ineke
Helaas zie ik slechts 1 review op dit product. Zegt mij nog te weinig om het aan te schaffen.
(Geplaatst op 11 mei 2013)
Aangeschaft! Review door Charlotte
Heb het product 5 dagen getest en zodra je hiermee gereden hebt kan je niet meer zonder. De eerste keer merkte ik al direct verschil, je voelt het ook in je eigen rug, alsof je meer op een wolkje zit. Paard kon gelijk zijn rug beter ontspannen, ik denk dat het erg aangenaam is en voor elk paard een positief effect heeft. Je merkt helemaal verschil als je een aantal dagen met de pad gereden hebt en vervolgens een dag niet met de pad rijdt, je wil de pad dan direct weer onder het zadel hebben. Super service van DocHorse dat je de pad kan testen! Ik ben helemaal overtuigd en heb hem uiteraard direct aangeschaft!
(Geplaatst op 10 januari 2013)

Login to add review

Artikel QR Code