Bezig met laden...

Sedelogic pony pad

De Sedelogic pony pad is een iets kleinere pad. De opbouw is verder hetzelfde als bij de standaard 1 laags pad.
SKU
SED1010-CFG
  •  Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  •  WhatsApp: +31 (0)653340808
  •  Gratis testen via ons Test Center
  •  Overleg met onze specialisten

Sedelogic Pad 1 laags PONY

De Sedelogic pony pad is een iets kleinere pad. De opbouw is verder hetzelfde als bij de standaard 1 laags pad.

Lengte x breedte: 42 x 27 cm
Dikte: 12 mm
Gewicht: ong. 240 g
Wasmachine wasbaar: 30°C
Kleur: wit en zwart

Schokabsorptie

Door de drie dimensionale weeftechniek ontstaan duizenden mini schokbrekers, waardoor een sterke piekdruk reductie ontstaat. Met behulp van laboratorium testen van het materiaal en veldtesten met paard en ruiter is een sterk shock absorberende pad ontwikkeld. Na de fabricage van een drukmeetmat die de piekdrukken bij springpaarden kan meten heeft Sedelogic talrijke drukmetingen uitgevoerd bij diverse paarden. Wereldwijd zijn dit de eerste drukmetingen bij springpaarden gedurende een parcours. Piekdrukken tot 100 Newton per vierkante centimeter zijn vastgesteld bij het neerkomen van het paard, waarbij de piekdruk zich aftekent op specifieke plaatsen onder het zadel. Deze druk komt overeen met zes keer de druk onder een olifantenpoot. Doordat de Sedelogic pad een zeer schok absorberend vermogen heeft is er een piekdruk reductie tot wel 50% vastgesteld. Hierdoor is de kans op rugklachten aanzienlijk kleiner.

Niet alleen tijdens springen is de drukverdeling op de paardenrug van belang. Ook de constante druk van de ruiter zal goed over de rug verdeeld moeten worden. Bij de Sedelogic pad vindt de verdeling van de druk zeer gelijkmatig plaats als gevolg van de bijzondere weeftechniek. Er vindt een piramidale spreiding plaats van de druk door de verschillende lagen van het materiaal. Met deze techniek ontstaan minder plekken met hoge druk op de paardenrug, en neemt dientengevolge de kans op rugklachten af.

De Sedelogic pads zijn door de open ademende structuur erg licht van gewicht. Tevens neemt de polyester vezel geen vocht op, waardoor de pad ook tijdens het rijden licht van gewicht blijft. Verder kan de pad gewoon in de wasmachine (30 graden celsius) en komt er vrijwel droog uit. Lang nadrogen hoort dus tot het verleden.

Ademende structuur

De Sedelogic pad is opgebouwd uit enkele zeer ademende lagen van drie dimensionaal geweven polyester vezel. Door de ventilatie in de open drie dimensionale structuur zal er minder hittestapeling plaatsvinden onder het zadel. Ook zal de rug van je paard droger blijven. Als gevolg van deze ventilerende structuur treden minder irritaties van de paardenhuid op en vermindert het aantal rugklachten. 

Ventilatie is een belangrijke eigenschap van een onderlegger. De warme en vochtige lucht onder het zadel kan dan ontsnappen en vervangen worden door koelere en minder vochtige omgevingslucht. Het dauw punt is een grootheid die het gecombineerde effect van lucht temperatuur en vochtigheid beschrijft. Een toename in lucht temperatuur en een toename in vochtigheid leidt tot een toename in dauw punt. Het dauw punt is een goede indicator voor ventilatie.

Dauw punt meting

Dauw punt meeting Sedelogic

De grafiek laat het dauw punt versus de tijd zien voor de Sedelogic producten en reguliere niet ademende producten. Het dauw punt begint bij de waarde van de omgevingslucht, en stijgt tot een constante waarde door warmte en transpiratie van het lichaam. Door de passieve ventilatie van de Sedelogic 3D geweven structuur is het dauw punt in rust substantieel lager dan dat van producten gemaakt van regulier niet ademend textiel. Een lager dauw punt betekent een lagere combinatie van temperatuur en vochtigheid.

Beweging zorgt voor een toename van warmte en transpiratie van het lichaam. Daarom stijgt het dauw punt voor producten gemaakt van regulier niet ademend textiel. Echter, het dauw punt daalt voor de Sedelogic producten. Er vindt actieve ventilatie plaats: Door de bewegingen van het lichaam wordt de Sedelogic 3D geweven structuur continu ingedrukt en het zet vervolgens weer uit. Dit resulteert in een actieve luchtstroom naar buiten van warme vochtige lucht en een luchtstroom naar binnen van een koelere en minder vochtige lucht.

Meer informatie
MerkSedelogic
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sedelogic pony pad
Uw waardering

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.