SPRENGER

SPRENGER DYNAMIC ONDERLEGTRENS TESTER

DH Tester
SPRENGER DYNAMIC ONDERLEGTRENS TESTER
€ 130,00
Dubbel gebroken onderlegtrens. TESTER. Sensogan uitvoering. 14 mm dik.
Beschikbaarheid: selecteer een optie

* Verplichte velden

€ 130,00
Beschrijving

Details

Sprenger Dynamic RS Sensogan Onderlegtrens TESTER

De tester is momenteel beschikbaar

Door de ergonomische vormgeving van het mondstuk, de mondstukken zijn geheel rond gebogen, ligt het bit zeer goed in de paardenmond en heeft een zachte, gelijkmatige drukverdeling op de tong en tongranden waardoor het kauwproces optimaal wordt bevorderd. Door de rondgevormde mondstukken wordt de aanleuning aan de zijkant van de mond positief ondersteund, waardoor het paard beter in de aanleuning blijft.

De Dynamic Rs stimuleert de effectieve impulsen tot een verbeterde communicatie tussen ruiter en paard.

14 mm dik

De maat

Voor de onderlegtrens kunt u dezelfde maat aanhouden als uw gewone trens. Echter adviseren wij de stang een halve tot hele centimeter (maat) kleiner te nemen dan de onderlegtrens. De stang ligt nameliijk op het smalle gedeelte van de onderkaak, daarom moet deze smaller zijn. Het is belangrijk dat de stang niet te klein genomen wordt omdat hij kan klemmen of te groot waardoor hij gaat kantelen.

Sensogan

Sensogan is het nieuwe materiaal voor bitten als opvolger van het bekende Aurigan. Het materiaal is 3 jaar lang uitvoerig getest door de Universiteit van Hannover, Duitse ruischool te Verden en Klaus Balkenhol. Herkenbaar aan de zilver gouden kleur met aan het uiteinde van het mondstuk een zwarte ring. Ook het pijltje op de kopse kant van het mondstuk blijft. Deze dient aan de linkerzijde van het paardenhoofd te zitten en naar voren te wijzen.

Voordelen:

• Gedoseerde oxidatie
• Zeer goede acceptatie door paard
• Subtielere verbinding tussen ruiter en paard
• Stimuleert speekselvorming
• Niet toxisch
• Minder koper dus gezonder voor het paard
• Minder koper dus minder verkleuring van het materiaal (minder poetsen)

De samenstelling van Sensogan is: Koper, Mangaan en Zink

Wat is mangaan?
Mangaan is een micronutriënt, een essentiële voedingstof welk elk paard dagelijks nodig heeft. Mangaan wordt ook al in vele commerciële voeders gebruikt, zoals in voeders voor jonge paarden en stress reducerende voeders.

Mangaan zorgt voor:
• Spierherstelleid, spieropbouwend
• Stress reducerend
• Mangaan breekt de aanmaak van Histamine af.

Histamine is een stof welke een paard zelf aanmaakt. Een teveel aan Histamine zorgt voor stofwisselingstoornis welke kan leiden tot allergische reacties. Door middel van de natuurlijke oxidatie in de paardenmond komt de stof Mangaan vrij welke de aanmaak van Histamine afbreekt.

Extra informatie

Extra informatie

DH Tester Ja
Merk SPRENGER
Beoordelen

Klantenreviews

Er zijn nog geen reviews

Login to add review

Artikel QR Code