Botten

Supplementen voor paarden ter ondersteuning van de botten worden voornamelijk ingezet bij drachtige merries, veulens, en paarden in de opfok.

Waarom een supplement ter ondersteuning van de botten bijvoeren?

Tijdens de laatste 3 maanden van de dracht is het zinvol om de merrie een supplement te voeren ter ondersteuning van de botontwikkeling van het veulen. Botvorming vindt plaats wanneer kraakbeen wordt omgezet naar bot. Indien dit niet optimaal gebeurt door een tekort aan belangrijke voedingsstoffen wordt de groei van kraakbeen verstoord. Deze problemen ontstaan meestal bij paarden tussen de 4 maanden en 2 jaar oud maar de oorzaak begint al tijdens de dracht. Daarom is het zinvol om al tijdens de laatste 3 maanden van de dracht de merrie te ondersteunen en daarna het opgroeiende paard in zijn eerste levensjaren.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een supplement?

De meeste drachtige merries en opgroeiende veulens kunnen wel wat ondersteuning gebruiken van belangrijke voedingsstoffen. Dit ontstaat veelal door de slechte kwaliteit bodem waar de paarden op grazen. Het is dus zinvol om deze ontbrekende voedingsstoffen aan te vullen. Een voedingssupplement moet de juiste calcium/fosfor verhoudingen bevatten een overschot aan calcium is niet wenselijk. Daarnaast zijn Koper en Vitamine A, D en E belangrijk voor de opname van calcium en fosfor. Kies dus voor een uitgebreid voedingssupplement met de juiste verhouding calcium/fosfor.

Bij DocHorse vind je voedingssupplementen ter ondersteuning van een goede ontwikkeling van botten van je paard. Deze supplementen ondersteunen de drachtige merrie en het opgroeiende paard.

Van laag naar hoog sorteren

8 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren

8 artikel(en)