Knoflook

Bezig met laden...

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Trm knoflook poeder

  TRM

  Trm knoflook poeder
  Waardering:
  60%
  € 11,50 € 10,00

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Knoflook voor je paard is verkrijgbaar in verschillende soorten. Wanneer je knoflook in de vorm van een supplement wilt geven kan je kiezen voor knoflookpoeder, knoflooksnippers, knoflookgranulaat of knoflookolie. Knoflookpoeder is de fijnste variant, daarna volgt de granulaat welke iets grover is en vervolgens is knoflook ook verkrijgbaar in de vorm van snippers, deze zijn erg grof.

Welke vorm je kiest is afhankelijk van de voorkeur van je paard. Het ene paard eet makkelijker een poeder en het andere paard eet liever een olie. Voor de werking maakt het niet uit welke vorm je kiest.

Knoflook kan een slijmoplossende en bloedzuiverende werking hebben en wordt daarom ingezet bij paarden welke last hebben van de luchtwegen. Knoflook kan ook de lichaamsgeur van je paard veranderen waardoor je paard minder aantrekkelijk is voor vliegen en insecten, knoflook wordt daarom vooral in de zomer veel aan paarden gegeven.

Wij adviseren om knoflook voor een korte periode te geven, bij het langdurige voeren van knoflook bestaat er een kans op lichte bloedarmoede. Bij paarden is een hoeveelheid van 0,2 gram per kilo lichaamsgewicht schadelijk. Dit betekent dat voor een gemiddeld paard van 500 kg knoflook schadelijk is als je 100 gram per dag zou geven. Wij adviseren om niet meer dan 15-30 gram per dag te geven, dan is knoflook veilig om te voeren.

Wil je weten of knoflook geschikt is voor jouw paard? Neem dan vrijblijvend advies met ons op.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.