Vacht & Huid

Bezig met laden...

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Sectolin Kleefkruid
  € 17,95
 2. Excellent Itch Stop Feed Oil

  Excellent

  Excellent Itch Stop Feed Oil
  Waardering:
  100%
  € 32,45
 3. Synovium Lijnzaadolie

  Synovium

  Synovium lijnzaadolie
  Waardering:
  100%
  € 14,50
 4. NAF Omega Olie

  NAF

  Naf omega olie
  Waardering:
  100%
  € 25,95
 5. NAF cushinaze

  NAF

  Naf cushinaze
  Waardering:
  100%
  € 67,95
 6. Lijnzaadolie paard

  Excellent

  Lijnzaadolie
  Waardering:
  98%
  € 5,95 € 7,95
 7. Equistro Kerabol

  Equistro

  Equistro kerabol
  Waardering:
  100%
  € 63,85
 8. Equistro Kerabol Biotin

  Equistro

  Equistro kerabol biotin
  Waardering:
  100%
  € 48,50
 9. TRM Curragh Carron Olie

  TRM

  Trm curragh carron oil
  Waardering:
  100%
  € 30,50
 10. TRM Chelated Copper

  TRM

  Trm chelated copper
  Waardering:
  100%
  € 58,75
 11. NAF D-itch

  NAF

  Naf d-itch
  Waardering:
  90%
  € 49,95

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De vacht van je paard vertelt je veel over zijn gezondheid. Wanneer je paard een doffe vacht heeft, moeilijk verhaart en niet glanst kan dit wijzen op gezondheidsproblemen of tekorten in zijn rantsoen. Een gezond paard in goede conditie heeft een stralende vacht welke glanst en makkelijk verhaart. Ook kan het seizoen een rol spelen, hoe meer daglicht er is hoe glanzender de vacht van je paard. In de winter zijn er minder uren daglicht en brengt je paard meer tijd door op stal waardoor hij een donkere en doffe vacht kan krijgen. Ook kan het scheren van je paard zorgen voor een doffe vacht en huidirritaties. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen voor een glanzende vacht.

Doffe vacht

Wanneer je paard voornamelijk in de winter een doffe vacht heeft adviseren wij om een supplement met de juiste verhouding Omega vetzuren bij te voeren. Je paard heeft in de winter meer Omega 3 nodig dan in de zomer, hij maakt dit vetzuur zelf niet aan, daarom is het goed om dit in de vorm van een supplement of lijnzaadolie bij te voeren. De TRM Curragh Carron Olie is een mooie aanvulling op het rantsoen wat naast een glanzende vacht ook voor een optimale werking van de spijsvertering zorgt.

Slecht verharen

Tijdens de seizoenswisselingen verhaart je paard, dit wordt ook wel de ruiperiode genoemd. Deze periode vraagt extra veel energie van je paard, wanneer je paard niet in optimale conditie is kan ervoor zorgen dat je paard slecht en moeilijk verhaart. Wij adviseren om je paard tijdens deze periode extra te ondersteunen met een supplement zodat hij makkelijk kan verharen. Dit kan door het bijvoeren van een supplement zoals Equistro Kerabol. Ook adviseren wij om tijdens deze periode een reinigingskuur voor de lever te geven zoals de Synovium Hippochol.

Ook het bijvoeren van een supplement met MSM heeft een positief effect op de vacht. MSM (zwavel) zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen. Wanneer je paard een tekort heeft aan MSM is het lichaam onvoldoende in staat om cellen te vernieuwen, dit uit zich eveneens in een doffe vacht.

Wil je weten welk supplement het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Saskia. Saskia is de specialist op het gebied van voedingssupplementen voor paarden en kan je daarom van een goed advies voorzien. 

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.