Vitaminen & Mineralen

Bezig met laden...

Producten 1-20 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. NAF Laminaze
  € 30,95
 2. Sectolin Rozenbottel
  € 17,95
 3. Result B-Cell
  € 50,00
 4. Twydil Beback

  Twydil

  Twydil beback
  Waardering:
  100%
  € 46,30
 5. Twydil Competition

  Twydil

  Twydil competition
  Waardering:
  100%
  € 49,50
 6. TWYDIL® PMC
  € 116,40
 7. TRM vitamin c

  TRM

  Trm vitamine c
  Waardering:
  100%
  € 36,50
 8. TRM Multiplex Injectoren

  TRM

  Trm multiplex injectoren
  Waardering:
  100%
  € 32,75
 9. TRM Ironxcell

  TRM

  Trm ironxcell
  Waardering:
  100%
  € 23,30
 10. Synovium Red & Gold

  Synovium

  Synovium red & gold
  Waardering:
  95%
  € 23,95
 11. Synovium Prefit

  Synovium

  Synovium prefit
  Waardering:
  95%
  € 34,95
 12. Sectolin Equivital

  Sectolin

  Sectolin equivital
  Waardering:
  100%
  € 9,95
 13. NAF seaweed

  NAF

  Naf zeewier
  Waardering:
  100%
  € 20,75
 14. NAF Opkikker

  NAF

  Naf opkikker
  Waardering:
  100%
  € 34,95
 15. Naf oilovite

  NAF

  Naf oilovite
  Waardering:
  80%
  € 20,95
 16. Naf optimum feed balancer
  € 43,95
 17. Naf compleet supplement

  NAF

  Naf compleet supplement
  Waardering:
  100%
  € 22,50
 18. Naf appelazijn

  NAF

  Naf appelazijn
  Waardering:
  80%
  € 16,75
 19. Global Medics Mineron

  Global Medics

  Global medics mineron
  Waardering:
  100%
  € 188,00
 20. Global medics vital+

  Global Medics

  Global medics vital+
  Waardering:
  100%
  € 39,50

Producten 1-20 van 42

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Vitaminen en mineralen zijn van essentieel belang voor een goede gezondheid van je paard. Je paard heeft vitaminen A , B , C , D , E en K nodig. Sommige vitaminen maakt je paard zelf aan en andere vitaminen verkrijgt hij uit gras, ruwvoer en brok. De minimale dagelijkse hoeveelheid wisselt per vitamine, van de 1 heeft je paard meer nodig dan van de ander maar een tekort (van welke vitamine dan ook) kan leiden tot grote problemen.

Indien je paard een tekort heeft aan bepaalde vitaminen kan dit aangevuld worden door het geven van een vitaminesupplement. Wij hebben volledige vitaminesupplementen welke de juiste verhouding vitaminen en mineralen bevatten om je paard extra te ondersteunen.

Let op. Sommige vitaminen worden in het lichaam van je paard opgeslagen en kunnen daarom over gedoseerd worden. Wij adviseren bij twijfel via de dierenarts een bloedonderzoek te laten doen om zo inzicht te krijgen in de vitaminen en mineralen waardes van je paard.

Vitamine A

Vitamine A is een vet oplosbare vitamine wat betekent dat het makkelijk door het lichaam wordt opgeslagen (het kan dus over gedoseerd worden). Je paard maakt zelf geen Vitamine A aan maar haalt deze uit o.a. vers gras en ruwvoer. Je paard slaat Vitamine A op in zijn lever zodat hij voor de winter een extra reserve heeft opgebouwd. Een tekort aan Vitamine A geeft problemen met de voortplanting, de bot- en spiergroei en zorgt voor een doffe vacht. Betacaroteen is een pro-vitamine A, dit betekent dat betacaroteen tijdens de spijsvertering wordt omgezet naar vitamine A, dit is dus een goede bron om je paard van extra vitamine A te voorzien.

Vitamine B

Vitamine B is een wateroplosbare vitamine wat betekent dat deze niet wordt opgeslagen in het lichaam van je paard (het kan dus niet over gedoseerd worden). Er zijn verschillende soorten vitaminen B, het B-complex bestaat uit thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), panthotheenzuur (B5), pyriodoxine (B6), foliumzuur (B11) en cobalamine (B12). Omdat vitamine B niet wordt opgeslagen door het lichaam kan dit niet over gedoseerd worden. Je paard maakt zelf vitamine B aan maar haalt dit ook uit het rantsoen.

Vitamine C

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine wat betekent dat deze niet wordt opgeslagen in het lichaam van je paard (het kan dus niet over gedoseerd worden). Je paard maakt zelf Vitamine C aan, vitamine C wordt in de lever aangemaakt vanuit glucose. Vitamine C is een krachtige anti-oxidant welke je paard beschermt tegen vrije radicalen. Oudere paarden of paarden met een slechte weerstand of veel stress kunnen baat hebben bij extra aanvulling vitamine C.

Vitamine D

Vitamine D is een vet oplosbare vitamine wat betekent dat deze wordt opgeslagen in het lichaam van je paard (het kan dus over gedoseerd worden). Je paard maakt zelf Vitamine D aan in de huid wanneer deze wordt blootgesteld aan zonlicht. Vitamine D speelt een belangrijk rol bij de ontwikkeling van het skelet bij jonge paarden en helpt bij het regelen van de calcium fosfor niveaus bij volwassen paarden. Een tekort aan vitamine D leidt tot botafwijkingen en een overdosering leidt tot stijfheid en afzetting van calcium in de organen. Let er dus goed op dat je geen Vitamine D over doseert!

Vitamine E

Vitamine E is een vet oplosbare vitamine wat betekent dat deze wordt opgeslagen in het lichaam van je paard (het kan over gedoseerd worden maar paarden kunnen een grote hoeveelheid aan). Vitamine E is een belangrijke anti-oxidant. Een tekort kan zorgen voor vruchtbaarheidsproblemen en spiertrilling en –afbraak. 

Vitamine K

Vitamine K is een vet oplosbare vitamine welke wordt opgeslagen in het lichaam van je paard. Je paard maakt zelf Vitamine K aan in de blinde en dikke darm. Het is nodig voor de bloedstolling en een tekort komt nauwelijks voor. 

Wil je weten welk vitaminen en mineralen supplement het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist, op het gebied van supplementen, Saskia. Saskia weet alles over onze supplementen voor paarden waardoor ze je van een goed advies kan voorzien. Dat jij het juiste supplement aan jouw paard geeft staat bij ons voorop! 

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.