Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal welke je paard niet als reserve in het lichaam opslaat, daarom is het belangrijk dat je paard dagelijks voldoende magnesium binnenkrijgt via zijn rantsoen. Bij Dochorse hebben wij een ruim assortiment aan magnesium supplementen van onder andere Sectolin, Synovium, Puur, Equine America en Equistro.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over een van onze magnesium supplementen of wil je een passend advies van een van onze specialisten? Neem contact op met Saskia. Saskia weet alles over onze magnesium supplementen en kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Magnesium is een belangrijk mineraal welke je paard niet als reserve in het lichaam opslaat, daarom is het belangrijk dat je paard dagelijks voldoende magnesium binnenkrijgt via zijn rantsoen. Magnesium bevindt zich wel in de botten van je paard, bij een magnesiumtekort kan je paard hier een noodvoorraad uithalen maar dat is niet wat je wil. Indien je paard een magnesiumtekort heeft en magnesium vrij maakt uit het botweefsel bevat het bot minder magnesium wat leidt tot demineralisatie. Dit zorgt voor een minder goede kwaliteit botten en ook verzwakt dit de aanhechting van de pezen wat voor blessures kan zorgen.

Magnesiumtekort bij paarden

Bij beweging zorgt calcium voor het aanspannen van de spieren en magnesium voor het ontspannen van de spieren. Als je paard een magnesiumtekort heeft kunnen spieren dus minder goed ontspannen wat zich uit in een gespannen paard. Uit onderzoek van Kees Kalis van de Gezondheidsdienst voor Dieren blijkt dat ruim 20% van gezonde paarden een magnesiumtekort heeft. Door de schrale bodemkwaliteit bevat het ruwvoer vaak te weinig magnesium. Ook krachtvoer bevat vaak te weinig magnesium of niet in de juiste verhouding t.o.v. calcium en fosfor. Wij hebben verschillende supplementen in ons assortiment om een magnesiumtekort te kunnen aanvullen.

Magnesium, waar moet je op letten?

Er bestaan verschillende soorten magnesium. Het ene soort wordt beter en sneller opgenomen dan het andere. Ook het gehalte elementair magnesium is van belang. Vormen welke minder goed worden opgenomen zijn: magnesiumchloride, -fosfaat, - acetaat, -sulfaat, en -carbonaat. Magnesiumcitraat is een goed opneembare vorm, maar bevat slechts 16% elementair magnesium. Magnesiumoxide is een iets minder goed opneembare vorm dan magnesiumcitraat maar bevat 60% elementair magnesium. Synovium Mgnium combineert verschillende vormen van magnesium en is daardoor goed opneembaar, tevens bevat het enkele B vitamines wat de opneembaarheid van magnesium vergroot.

Magnesiumtekort bij mijn paard?

Wanneer je twijfelt of jouw paard een magnesiumtekort heeft kan je een bloedonderzoek laten doen door de dierenarts. Als hieruit blijkt dat jouw paard een tekort heeft kan je dit aanvullen met een supplement en na enkele weken nogmaals een bloedonderzoek laten doen om te controleren of het tekort is aangevuld.

Je leest hier de meest gestelde vragen over magnesium voor je paard.

Als je vragen hebt over de werking van magnesium kan je vrijblijvend advies met ons opnemen zodat wij het juiste product voor jouw paard kunnen adviseren.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2021 DocHorse. All Rights Reserved.