Rustgevend

Laden...

Producten 1-20 van 29

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Twydil Calmin

  Twydil

  Twydil calmin
  Aanbiedingsprijs € 4,75 € 5,95
  Niet op voorraad
 2. Twydil Hippacan+C

  Twydil

  Twydil hippacan+c
  Waardering:
  100%
  € 6,95
 3. TRM Good as gold + MAG

  TRM

  Trm good as gold + mag
  € 51,35 € 35,00
 4. TRM Eleuthromax

  TRM

  Trm eleuthromax
  Waardering:
  80%
  € 58,95
 5. SYNOVIUM CALMINGARD

  Synovium

  Synovium calmingard
  € 43,50
 6. Sensipharm Feelings Control

  Sensipharm

  Sensipharm feelings control
  € 60,95
 7. Phytonics strezz

  Phytonics

  Phytonics strezz
  € 30,95
 8. Puur Tranquil

  Puur

  Puur tranquil
  € 78,45
 9. Puur Nervositeit

  Puur

  Puur nervo
  € 16,45
 10. NAF Magic Liquid

  NAF

  Naf magic 5 star vloeibaar
  Waardering:
  100%
  € 47,95
 11. Farnam Quietex Pasta

  Farnam

  Farnam quietex pasta
  € 13,50
 12. Farnam B-Kalm

  Farnam

  Farnam b-kalm
  € 22,50
 13. Farnam Quietex Poeder

  Farnam

  Farnam quietex poeder
  € 53,50
 14. Equistro Equiliser

  Equistro

  Equistro equiliser
  € 56,50

Producten 1-20 van 29

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wij hebben een ruime keuze aan supplementen voor een ontspannen en minder stressgevoelig paard. Wanneer je paard gestrest en nerveus is kan zich dat uiten in schrikreacties, spanning en kijkerigheid tijdens het rijden maar je paard kan ook helemaal in zichzelf keren waardoor je geen contact meer kan krijgen. Stress kan verschillende oorzaken hebben, het is belangrijk om te weten wat precies stress veroorzaakt bij jouw paard voordat je een keuze maakt voor een rustgevend supplement.

Wanneer je paard last heeft van chronische stress is het belangrijk om het hele management onder de loep te nemen. Stress kan o.a. veroorzaakt worden door te weinig beweging, een verkeerd rantsoen, te weinig sociaal contact, pijn en een verkeerde trainingsmethode. Als je paard last heeft van chronische stress komt er constant adrenaline vrij in het lichaam, om adrenaline te neutraliseren maakt je paard het hormoon cortisol aan in de bijnieren. Dit kan zorgen voor een verlaagde weerstand, stofwisselingsproblemen en insulineresistentie. Chronische stress kan ook zorgen voor een gevoelige maag en een verminderde darmfunctie (dunne mest). In deze blog lees je meer over hoe stress onstaat.

Het is dus belangrijk om eerst de oorzaak en het hele management van je paard onder de loep te nemen. Daarnaast kan het zinvol zijn om je paard te ondersteunen met een rustgevend supplement.

Rustgevende supplementen kunnen helpen bij chronische stress maar ook bij acute stresssituaties zoals een wedstrijd, vervoer, vuurwerk en een bezoek aan de dierenarts. Rustgevende supplementen bevatten vaak een combinatie van magnesium, B vitamines en L-tryptofaan. De NAF Magic is een supplement wat een unieke combinatie van ingrediënten bevat en daardoor een super snelle en sterke werking heeft. Daarnaast zijn er ook rustgevende kruiden welke zorgen voor een ontspannen paard. In het geval van acute stresssituaties is het ook mogelijk om een rustgevende pasta te geven zoals de TRM Good as Gold Pasta. Ook magnesium supplementen kunnen bijdragen aan meer ontspanning.

Elk paard reageert anders op stress en omdat de oorzaak heel verschillend kan zijn werken niet alle supplementen hetzelfde bij ieder paard. Je kan vrijblijvend advies met ons opnemen zodat wij samen met jou kunnen bekijken welk supplement het meest geschikt kan zijn voor jouw paard.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.