Massage

Massage

DocHorse heeft een uitgebreid aanbod linimenten. Deze producten zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren en pezen op de aangebrachte plaats.

Spierverzorging begint met de warming up van de spieren voor een training, rit of wedstrijd voordat je zwaardere oefeningen van het paard gaat vragen. Door een liniment aan te brengen op de benen, schouders en de lendenen stimuleer je de bloedsomloop naar de spieren (of pezen) in deze gebieden, waardoor deze ontspannen worden en rekbaarder zullen zijn. Let wel op dat je nooit een liniment aanbrengt op het gebied van de rug waar het zadel komt te liggen. Daarmee voorkom je dat het te warm wordt op deze plekken, en zorg je ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt.

Wanneer er sprake is van een blessure kan een liniment bijdrage aan het herstel, door de bloedsomloop te stimuleren rondom het aangedane gebied. Echter wordt wel aangeraden in geval van twijfel over de aandoening of een chronische aandoening wordt vermoed, gebruik van een liniment vooraf te overleggen met hun dierenarts.

Van laag naar hoog sorteren

15 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren

15 artikel(en)