Hoe groter je bestelling - hoe groter je korting   -   Nog maar

Klei

Bij DocHorse.nl vind je een groot assortiment aan verzorgende kleisoorten voor de benen van je paard. Klei is te gebruiken bij vermoeide benen door grote inspanning of zware bodem.

Klei heeft een langdurigere werking dan bijvoorbeeld een gel. Een gel vervliegt snel wanneer het in aanmerking komt met zuurstof en heeft altijd de neiging om naar buiten toe te verdampen. Een vochtige klei is een dikke massa welke actief is zolang deze vochtig is. Daarnaast is klei constanter in temperatuur, doordat het een dikke massa is wordt het minder snel warm dan een vloeibare gel. Daarom adviseren wij eerder een klei te gebruiken na een zware belasting. De ingrediënten in de klei ontspannen de spieren en pezen en zorgen voor een sneller herstel van vermoeide benen.

Klei is op verschillende manieren te gebruiken. Voor de meest langdurige werking adviseren wij een dikke laag klei aan te brengen op de benen, deze vervolgens in te wikkelen met een natte krant en daarover een onderlap met stalbandage aan te leggen (ook wel polsteren). Op deze manier blijft de klei het langst vochtig en zolang de klei vochtig is, is de klei actief. Daarnaast komen de benen zo droger onder de bandages uit doordat je door het gebruik van bandages tegendruk geeft op de benen. De volgende ochtend kan de bandage en krant verwijderd worden, is de klei opgedroogd en valt de klei van de benen af. Wanneer je paard bandages slecht verdraagt of wanneer je niet in de mogelijkheid bent om de bandages de volgende ochtend af te halen adviseren wij de klei op te smeren en aan de lucht te laten drogen, het effect is dan minder langdurig (want zolang de klei nat is, is hij actief) maar heeft nog steeds een verzorgende werking op de benen.