Gels & Lotions

Bij DocHorse hebben we een ruim assortiment aan gels en lotions voor de verzorging van benen en pezen van je paard. Deze gels en lotions ondersteunen de pezen en spieren na een zware training ter preventie van blessures en/of bij het verhelpen van blessures. Spierpijn, stijfheid en zwellingen komen vaak voor, maar kunnen vaak worden voorkomen of beperkt wanneer je bij je paard de juiste spierverzorging toepast, uiteraard naast een goed trainingsschema. Spierverzorgende producten, zoals linimenten, kunnen een grote bijdrage leveren aan het herstel van je paard na een training of wedstrijd.

Gebruik voor het rijden
Spierverzorging begint met de warming up van de spieren voor een training, rit of wedstrijd voordat je zwaardere oefeningen van het paard gaat vragen. Door een liniment aan te brengen op de benen, schouders en de lendenen stimuleer je de bloedsomloop naar de spieren (of pezen) in deze gebieden, waardoor deze ontspannen worden en rekbaarder zullen zijn. Let wel op dat je nooit een liniment aanbrengt op het gebied van de rug waar het zadel komt te liggen. Daarmee voorkom je dat het te warm wordt op deze plekken, en zorg je ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt.

Gebruik na het rijden
Het is na een training fijn voor het paard om met een liniment body wash te worden afgesponsd (pas op bij het hoofd, met name de ogen en andere slijmvliezen!!). Op die manier geef je je paard een weldadige behandeling, en kun je meteen zweet en andere viezigheid uit de vacht halen.

Kan een gel of lotion gebruikt worden bij een blessure?
Wanneer er sprake is van een blessure kan een liniment bijdrage aan het herstel, door de bloedsomloop te stimuleren rondom het aangedane gebied. Echter wordt wel aangeraden in geval van twijfel over de aandoening of een chronische aandoening wordt vermoed, gebruik van een liniment vooraf te overleggen met de dierenarts. De Synovium Arnica Hydro Gel kan gebruikt worden bij een blessure door de toevoeging van Arnica heeft dit product een verkoelend effect op de aangedane plaats. Tevens kan de Cavalor Freebute gel de huid kalmeren en de pijn tegengaan.

Van laag naar hoog sorteren

13 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren

13 artikel(en)