Jeuk

Producten 1-20 van 22

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 22

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zomereczeem is een allergische reactie op de beet van de cullicoide mug. Als je paard allergisch is voor deze mug uit zich dat in het schuren van de staart en manen, de allergische reactie veroorzaakt namelijk veel jeuk. De muggen zijn vanaf maart t/m september actief, tijdens deze periode kan je paard dus last hebben van zomereczeem. Zomereczeem is helaas niet te verhelpen aangezien je paard allergisch is of niet. Wel hebben wij een aantal producten in ons assortiment welke de symptomen kunnen verminderen.

Belangrijk is in de eerste instatie om zoveel mogelijk te voorkomen dat je paard gebeten wordt door de cullicoide mug. Als je dit weet te voorkomen zal er geen allergische reactie optreden en zal je paard niet gaan schuren. Een eczeemdeken kan voorkomen dat je paard gebeten wordt, wij adviseren al op eind februari een eczeemdeken op te leggen. Onze best verkochte eczeemdeken is de Rambo Sweet-Itch hoody.

Is je paard toch gebeten en heeft hij veel jeuk? Dan kan je de staart en manen verzorgen met een uitwending product wat de jeuk vermindert en bijdraagt aan een sneller herstel van de kapot geschuurde manenkam en staartwortel. Dit kan met bijvoorbeeld de Cavalor Sw-itch. Een bijkomende voordeel van het gebruiken van een lotion of spray is dat deze naast de jeuk verminderen ook de muggen op afstand houden.

Het is ook mogelijk om je paard inwendig te ondersteunen met een supplement, door de weerstand van je paard te verhogen zal hij minder heftig reageren op de beten van de cullucoide mug.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.