Stal- & Onderdeken

Op zoek naar een staldeken of onderdeken voor jouw paard? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn de online specialist op het gebied van paardendekens. DocHorse heeft een ruime voorraad aan staldeken en onderdekens in de aanbieding. Een staldeken is een deken welke je gebruikt op stal zonder een exta deken. Een onderdeken is een deken welke je onder een andere deken legt (dit kan een staldeken of regendeken zijn)

Advies over staldekens en onderdekens

Wil je weten welke deken het meest geschikt is voor jouw paard? Of wil je weten welke onderdeken onder jouw huidige deken past? Neem dan contact op met onze dekenspecialist Elsemiek. Elsemiek heeft al onze paardendekens gepast en weet alle in's en out's van iedere deken.

Producten 1-20 van 86

Van hoog naar laag sorteren
 1. Dominick Liner 100GR

  Dominick

  Dominick Liner 100GR
  Waardering:
  100%
  € 67,46 € 74,95
  > 10 op voorraad – wordt vandaag nog verzonden
Pagina
per pagina

Staldekens en onderdekens bestel je in alle mogelijke opties van de merken Horseware, Amigo, Rambo, Rhino, Back on Track, Bucas en Kentucky. Wij hebben staldekens en onderdekens met een vaste hals, zonder hals of met een afneembare hals.

Waarom heb je een staldeken nodig?

Een staldeken geeft jouw paard extra warmte zodat hij geen dikke wintervacht ontwikkelt. Hiermee voorkom je dat je paard een dikke wintervacht krijgt en vervolgens na het rijden moeilijk droogt. Het grootste voordeel van een staldeken is dat deze paardendeken veel meer ademt dan een waterdichte winterdeken. Als je de keuze hebt om zelf dekens te wisselen met het buitenzetten adviseren wij altijd om op stal een staldeken op te doen en als je paard naar buiten gaat een regendeken over de staldeken te doen als extra bescherming.

Waarom heb je een onderdeken nodig?

Een onderdeken is een paardendeken welke je onder een waterdichte paardendeken legt. Dit kan door middel van het liner systeem. De Horseware liners (onderdekens) kunnen bevestigt worden aan de waterdichte buitendekens d.m.v. klittenbandsluitingen. De Bucas Select Onderdekens kunnen bevestigt worden aan alle Bucas paardendekens welke een aansluiting voor een halsdeel hebben. Daarnaast hebben wij ook klassieke katoenen onderdekens welke los onder een buitendeken kunnen, deze onderdekens hebben geen kruissingels, staldekens hebben dit wel.

Het verschil tussen een onderdeken en een staldeken is dus dat je een onderdeken altijd onder een outdoordeken legt en dat een staldeken niet in combinatie met een andere deken gebruikt wordt.

Staldeken of onderdeken voor jouw paard?

Wil je weten welke stal- of onderdeken het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze dekenspecialist Elsemiek. Elsemiek heeft al onze paardendekens gepast op meerdere paarden en kan je daarom van een goed advies voorzien. Ze weet ook precies welke onderdekens bij welke outdoordekens passen.

Welke dekenmaat?

Twijfel je over welke dekenmaat je paard heeft? Op deze pagina vind je handige informatie over het bepalen van de juiste dekenmaat voor je paard.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.