Gezonde Oliën

Bij Dochorse kun je terecht voor verschillende soorten lijnzaadolie en omega oliën voor jouw paard. Belangrijk is om voor een lijnzaadolie voor jouw paard te kiezen die de juiste verhouding Omega 3 en 6 bevat. Het bijvoeren van lijnzaadolie aan jouw paard zorgt ervoor dat de vacht gaat glanzen en het heeft een positieve invloed op de darmwerking. Kijk ook eens bij onze andere ondersteunende supplementen.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over lijnzaadolie voor jouw paard of heb je vragen over de hoeveelheid lijnzaadolie je jouw paard moet geven? Neem contact op met een van onze specialisten voor al jouw vragen.

 

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Lijnzaadolie en Omega vetzuren zijn een gezonde aanvulling op het rantsoen van je paard. Wij hebben verschillende soorten lijnzaadolie en Omega olie in ons assortiment welke Omega 3 en 6 vetzuren bevatten. Deze vetzuren zijn essentieel voor je paard maar hij kan deze zelf niet aanmaken. Wij adviseren daarom om deze vetzuren in de vorm van een lijnzaadolie of Omega olie bij te voeren.

Wat voor lijnzaadolie heb ik nodig?

Het is belangrijk om voor een olie te kiezen welke de juiste verhouding Omega 3 en 6 bevat, indien de verhoudingen niet juist zijn kan dit ontstekingsreacties veroorzaken. De oliën in ons assortiment bevatten de juiste verhoudingen. Het bijvoeren van een lijnzaadolie zorgt ervoor dat de vacht van je paard gaat glanzen en het heeft een positieve invloed op de darmwerking.

Lijnzaadolie in de winter voor jouw paard

Wij adviseren zeker om in de winter je paard een lijnzaadolie bij te voeren. In de winter heeft je paard geen vers gras tot zijn beschikking en zal hij een graanrijker dieet hebben dan in de zomer. Door een graanrijk dieet kan er een scheve verhouding tussen de Omega vetzuren ontstaan. Gras bevat veel Omega 3 en graan juist veel Omega 6. In de winter zal je paard dus meer Omega 6 vetzuren binnenkrijgen, dit kan je weer in balans brengen door een lijnzaadolie bij te voeren. Lijnzaadolie bevat namelijk veel Omega 3 vetzuren.


Onze best verkochte lijnzaadolie is tevens in een handige 5 liter verpakking verkrijgbaar. Super handig als je aan meerdere paarden lijnzaadolie wilt geven.

Advies van een van onze specialisten

Wil je weten welke lijnzaadolie of Omega olie het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Saskia. Saskia is onze specialist op het gebied van supplementen en kan je daarom van een passend advies voorzien.

Heb je een vraag over lijnzaadolie? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over lijnzaadolie voor je paard.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.