Magnesium

Magnesium Paard

Bij Dochorse begrijpen we dat het welzijn van jouw paard voorop staat en dat je de juiste producten wilt gebruiken. Daarom hebben wij een ruim assortiment aan magnesium supplementen speciaal voor paarden. Magnesium is een onmisbaar mineraal dat je paard dagelijks nodig heeft en niet in het lichaam opgeslagen kan worden.

Waarom magnesium zo belangrijk is voor paarden

Magnesium speelt een cruciale rol bij diverse lichaamsprocessen van je paard, waaronder de werking van het zenuwstelsel, spierontspanning en de opbouw van sterke botten. Een tekort aan magnesium kan leiden tot een verminderde kwaliteit van de botten en kan zorgen voor blessures. Daarom is het belangrijk dat je paard voldoende magnesium binnen krijgt.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Puur Magnesium

  Puur Natuur

  Puur magnesium
  Waardering:
  98%
  Speciale prijs € 31,49 Normale prijs € 34,99
  2 op voorraad - wordt vandaag verzonden
per pagina

Tekenen van een magnesiumtekort bij paarden

Uit onderzoek van Kees Kalis van de Gezondheidsdienst voor Dieren blijkt dat ruim 20% van gezonde paarden een magnesiumtekort heeft. Dit kan zich uiten in een gespannen paard, omdat spieren minder goed kunnen ontspannen bij een tekort aan magnesium. Bij een vermoeden van een magnesiumtekort bij jouw paard, kun je een bloedonderzoek laten doen door de dierenarts. Bij een bevestigd tekort kun je overwegen om een magnesium supplement toe te voegen aan het rantsoen en na verloop van tijd nogmaals een bloedonderzoek laten doen.

Magnesium supplementen: het verschil zit in de opname

Er zijn diverse soorten magnesium supplementen op de markt. Het verschil zit vooral in de opneembaarheid en het gehalte elementair magnesium. Minder goed opneembare vormen zijn magnesiumchloride, -fosfaat, - acetaat, -sulfaat, en -carbonaat. Magnesiumcitraat is een goed opneembare vorm, maar bevat slechts 16% elementair magnesium. Magnesiumoxide wordt iets minder goed opgenomen, maar bevat wel 60% elementair magnesium. Bij Dochorse bieden wij bijvoorbeeld het Synovium Mgnium supplement aan, dat verschillende vormen van magnesium combineert en daardoor goed opneembaar is. Dit supplement bevat tevens enkele B-vitamines wat de opneembaarheid van magnesium verder vergroot.

Pharmahorse Magnesium - de optimale ondersteuning voor jouw paard

Een van onze bestsellers is Pharmahorse Magnesiumcitraat, speciaal ontwikkeld voor paarden. Dit supplement ondersteunt de gemoedstoestand van je paard, helpt bij het behoud van soepele spieren en is gunstig voor de prikkeloverdracht naar de spieren. Daarnaast bevat Pharmahorse Magnesium een belangrijk mineraal voor de botten en de stofwisseling. 

Wil je meer weten over specifieke magnesium supplementen voor paarden? Neem contact op met Saskia. Als expert in magnesium supplementen voor paarden, kan zij jou helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kies de juiste magnesium supplementen voor jouw paard bij Dochorse

Bij Dochorse vind je een breed assortiment aan magnesium supplementen voor paarden van gerenommeerde merken zoals Sectolin, Synovium, Puur, Equine America en Vitalstyle. Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, zodat je paard optimaal profiteert van de voordelen van magnesium.

Neem contact op voor persoonlijk advies over magnesium voor paarden

Heb je vragen over magnesium voor paarden of zoek je persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team van experts. Wij kunnen je precies vertellen welk product bij jouw paard past en hoe je hiermee een mogelijke magnesiumtekort kunt aanpakken.

Meer weten over magnesium voor je paard? Bekijk hier de meest gestelde vragen

Zorg voor het welzijn van jouw paard en geef de beste magnesium supplementen die bij de behoeften passen. Ontdek het aanbod bij Dochorse en maak een weloverwogen keuze met hulp van onze specialisten.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.