Gastblog Lemieux: Bescherm jouw paard tegen vliegen & insecten

De dagen worden langer, de zon schijnt vaker en de temperaturen stijgen. Dat betekent dat we ook te maken krijgen met vliegen, muggen & andere insecten. Heeft jouw paard vaak last van vliegen of insecten en is je paard misschien zelfs allergisch?

De dagen worden langer, de zon schijnt vaker en de temperaturen stijgen. Dat betekent dat we ook te maken krijgen met vliegen, muggen & andere insecten. Heeft jouw paard vaak last van vliegen of insecten en is je paard misschien zelfs allergisch? Dan is het van groot belang jouw paard op tijd te beschermen. In deze blog lees je hoe je jouw paard het beste tegen vliegen kunt beschermen met de vliegenbescherming van LeMieux.

Vooral wanneer de vliegen rond de ogen, neus & oren van je paard gaan zitten kan het paard er veel last van hebben. Gaat jouw paard vaak met het hoofd schudden of heeft hij zelfs tranende ogen? Dan is het wellicht tijd voor een vliegenmasker. LeMieux heeft verschillende soorten vliegenmaskers in het assortiment. Zo kan je kiezen uit maskers met en zonder oren en met en zonder neusflap. Ook zijn er veel verschillen in materiaal en pasvorm.

De juiste passvorm en materiaal
De Armourshield Pro vliegenmaskers zijn de meest basic maskers van LeMieux. Ze zijn voornamelijk gemaakt van netmateriaal met een lichte versteviging bij de oren. Het masker heeft een dubbele klittenbandsluiting en is daardoor makkelijk te verstellen voor een optimale pasvorm. Het masker heeft een 75+ uv bescherming zodat je paard minder last van de zon gaat hebben. Daarnaast heeft de Armourshield Pro een gaatje aan de bovenkant waar de voorpluk doorheen kan.

Wil jij voorkomen dat er vliegen onder het masker van je paard gaan zitten en vind je het belangrijk dat het masker helemaal aansluit aan het hoofd van je paard? Dan is het LeMieux Bug Relief masker wellicht iets voor jouw paard. Dit masker is gemaakt van 4- way lycra stretch materiaal en sluit nauw aan zodat er geen enkele vlieg onder het masker terecht kan komen. Bij de ogen bestaat het masker uit licht netmateriaal met het zo genoemde “bug eye design”. Dit design zorgt ervoor dat het paard in het zicht niet belemmerd wordt en het mesh ver van de ogen vandaan blijft staan. Ook de oren van dit masker zijn van ademend mesh- materiaal gemaakt zodat het paard niet gaat zweten onder het masker. Het Bug Relief masker van LeMieux heeft een 75% + uv bescherming.

Verschillende soorten uitvoeringen
De vliegenmaskers van LeMieux zijn in verschillende varianten verkrijgbaar zodat jij makkelijk het masker kunt kiezen dat voor jouw paard het handigste is.
Je kan kiezen uit volgende uitvoeringen:
• Standard Mask: Dit masker beschermt de ogen en het voorhoofd van het paard. Het masker is zonder oren en neusflap en is daarom ook het meest eenvoudige masker.
• Half Mask: Zoals de naam het al zegt is dit een standard masker met oren. Hierdoor zijn de oren extra beschermd tegen vliegen. Dit is handig voor paarden die vaak met het hoofd schudden.
• Full Mask: Voor paarden die erg veel last van vliegen hebben bestaat er het full mask. Dit masker is met oren en neusflap zodat het hele hoofd van het paard optimaal beschermd wordt.

Het Armourshield Pro Masker is in alle drie uitvoeringen verkrijgbaar. Van het Bug Relief masker bestaat enkel het half mask en het full mask.


Heeft jouw paard vooral met het rijden last van vliegjes of muggen? Dan kan je er ook voor kiezen een los neusnetje aan je hoofdstel vast te maken. Het neusnetje kan je eenvoudig via twee klittenbandsluitingen aan de neusriem links en rechts bevestigen. Dit kan vooral in het voorjaar en de zomer helpen voor een rustiger paard tijdens de training.

Gerelateerde berichten
  1. Update zomercollectie Bucas 2017 Update zomercollectie Bucas 2017 De nieuwe zomercollectie is inmiddels bij ons gearriveerd dus tijd voor een update! In deze post zal ik je snel bijpraten over alle nieuwigheden uit de Bucas collectie en een kijkje geven achter de schermen van de fotoshoot! Dit is het eerste seizoe
  2. Update zomercollectie 2018 Update zomercollectie 2018 De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam te stijgen. Het voorjaar komt eraan! Hoog tijd om de garderobe van je paard weer te updaten. In deze blog lees je alles over de nieuwste collecties en de leukste kleuren voor dit seizoen.
  3. 5 tips voor bescherming tegen zonnebrand 5 tips voor bescherming tegen zonnebrand De zomer is vaak het meest geliefde seizoen van vele paardeneigenaren. Helaas heeft het prachtige weer en de stralende zon ook een keerzijde, voor paarden met een lichte kleur is zonnebrand een veel voorkomend probleem. Net als bij mensen wordt bij p
  4. Tips voor een vliegvrije zomer! Tips voor een vliegvrije zomer! Met de zomer in aantocht, is het een goede tijd voor paardeneigenaren om voorbereidingen te treffen voor een vliegvrij verblijf in de zomer. Hoewel er geen manier is om de vliegen helemaal te verbannen van het terrein, een structurele aanpak ter voor
Gerelateerde producten
© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.