5 voordelen van lijnzaadolie voor je paard

Weergaven
5 voordelen van lijnzaadolie voor je paard

Lijnzaad is een bekend begrip maar waarom geef je het eigenlijk aan je paard? In deze blog leggen we je uit waarom lijnzaad goed is voor je paard.

Lijnzaad zijn de zaden van vlas. Dit wordt al heel lang gebruikt als grondstof voor het produceren van linnen maar ook bekend als stalbedekking voor je paard. Vroeger werd lijnzaad voornamelijk gebruikt voor de spijsvertering. Lijnzaad ondersteunt de slijmlaag in de maag- en darmwand en helpt de darmwand beschermen.

lijnzaadolie

Lijnzaadolie bevat een hoge concentratie omega 3 en 6 vetzuren wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering. Deze vetzuren kan je paard zelf niet aanmaken en halen ze in de natuur uit voornamelijk gras. Vers gras bevat een kleine hoeveelheid olie maar veel omega 3 vetzuren en juist weinig omega 6. Staat je paard niet veel op de wei dan is het bijvoeren van omega 3 vetzuren van groot belang. Deze hebben een ontstekingsremmend effect en ze stimuleren de weerstand en gezondheid.

5 voordelen van lijnzaadolie op een rij

Lijnzaadolie voor jouw paard voor een gezonde spijsvertering

Doordat lijnzaadolie boordevol omega 3 en omega 6 vetzuren zit, werkt dit zeer positief op de spijsvertering. De olie zorgt voor een zachte en vloeiende darmwand waardoor de darmen goed kunnen blijven werken.

Lijnzaadolie voor een glanzende vacht

Door de optimale verhouding omega 3 en 6 zorgt de olie voor een glanzende vacht. De omega 3 is hier voornamelijk verantwoordelijk voor en zorgt ervoor dat het rantsoen in balans blijft.

Lijnzaadolie helpt het paard bij verharen

Het verharen bij je paard kost energie en lijnzaadolie kan bijdragen aan een hoger energielevel waardoor de verhaarperiode soepel verloopt. Tevens zorgt lijnzaadolie voor een gezonde vacht.

Lijnzaadolie is een ontstekingsremmer

Lijnzaadolie bevat veel omega 3 vetzuren, ongeveer 40 % tot 60%, welke een ontstekingsremmend effect heeft. Hierdoor kan lijnzaadolie bijdragen aan de genezing van bijvoorbeeld zomereczeem.

Lijnzaadolie is een bron van energie voor je paard

Is je paard lusteloos en heeft hij een doffe vacht? Lijnzaadolie kan bijdragen aan een verhoging van het energielevel. Door de vetzuren die lijnzaadolie bevat stijgt het energie level bij je paard. Dit zorgt voor een gezonde vacht en een fit paard. Lijnzaadolie kan gegeven worden naast het dagelijkse kracht- en ruwvoer.

 

Gerelateerde berichten
Olie in het dieet van het paard: kies verstandig!
“Alle oliën zijn 100% vet, dus er is geen verschil in het aantal calorieën wat hierin zit,” zegt Catherine Whitehouse, M.S., voedingsadviseur voor het Kentucky Equine Research (KER). “Er bestaat veel variatie tussen de omega-3 en omega-6 waarden in de oliën die vaak aan paarden gevoerd worden. Deze vetzuren zijn bijzonder interessant voor ...
Waarom lijnzaadolie voor je paard?
Er zijn vele verschillende soorten oliën die voor je paard geschikt zijn. Maar waarom is het dan toch verstandig om voor lijnzaadolie te kiezen? In deze blog leggen we het voor je uit...
Alles wat je moet weten over verharen
We kennen het allemaal wel, twee keer per jaar verharen onze paarden; wanneer het weer lichter wordt laten de winterharen los, wanneer de dagen weer korter worden, maakt het lichaam plaats voor het aanmaken van de wintervacht. We zijn nu op het punt gekomen dat de dagen weer langer worden en onze paarden hun wintervacht kwijt moeten raken. Toch is ...
Lijnzaadolie
Lijnzaadolie bevat een belangrijk essentieel vetzuur, ook wel bekend als alpha-linolenic, ALA. Dit vetzuur behoort tot de familie Omega 3 vetzuren. Lijnzaadolie is uniek op het gebied van oliën omdat deze olie meer Omega 3 dan 6 bevat, daarom is dit een fantastische olie om balans in het dieet te brengen tussen de verhoudingen Omega 3 en 6. Zeker ...
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.