Back on track Kopstukbeschermer

De Back on Track Nekbeschermer: sommige paarden hebben tijdens het trainen last van stress of spanning achter de oren, deze therapeutische beschermer vermindert de spanning.

Waardering:
100% of 100
€ 33,90
Niet op voorraad – binnen 2 – 10 dagen verzonden
SKU
BOT20620002

- +
  • Gratis verzending boven de €49,-
  • WhatsApp: +31 (0)653340808
  • Voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis
  • Overleg met onze specialisten

Back on Track Kopstukbeschermer

Kopstukonderlegger welke d.m.v. klittenbandjes aan het kopstuk van je hoofdstel of halster bevestigd kan worden. Deze beschermer is gemaakt van Welltex materiaal wat zorgt voor een betere doorbloeding. De drukverdeler is geschikt voor paarden welke veel spanning rondom de atlas hebben, de beschermer helpt om het gebied achter de oren te kunnen ontspannen.

Let op de beschermer is redelijk smal waardoor hij niet past onder een hoofdstel met een breed anatomisch gevormd kopstuk.

Lengte: 32 cm.

Alle Back on Track producten zijn gemaakt van een stof welke de lichaamswarmte van uw paard weerkaatst. Dit gebeurt door de keramische vezels welke mee gesmolten worden in het productieproces van de stof, deze keramische vezels hebben de eigenschap om de lichaamswarmte van uw paard te "weerkaatsen" naar het lichaam. De warmte die "teruggekaatst" wordt naar het lichaam van uw paard is een langgolvige warmtestraling wat hetzelfde is als een langgolvige infraroodstraling. Deze langgolvige warmtestraling zorgt voor een goede bloedcirculatie waardoor de spanning in de spieren afneemt, afvalstoffen sneller afgevoerd worden en de spieren soepel blijven. Tevens vermindert een verbeterde bloedcirculatie de kans blessures en zorgt voor sneller herstel van blessures.

De Back on Track producten worden veel gebruikt door professionele ruiters en amazones.

Het gebruik van Back on Track producten:

Alle Back On Track producten moeten opbouwend gebruikt worden in het begin. Gebruik de producten max. 4 uur de eerste 2-3 dagen. Het lichaam krijgt op die manier de kans te wennen aan het effect wat dit materiaal geeft.

De reden dat wij adviseren om te beginnen met max. 4 uur gebruik is dat er bij sommige paarden een zwelling kan ontstaan. Dit komt door de verhoogde bloedsomloop, wat eigenlijk een goed teken is van het effect van het keramische materiaal. De zwelling kan al na één of meerdere uren gebruik optreden. Men zou dan het product de rest van de dag niet meer moeten gebruiken en in plaats daarvan het de volgende dagen voorzichtig en meer geleidelijk moeten introduceren. Na de introductieperiode zou men het gebruik moeten verhogen naar tenminste 8 uur per dag, het liefst langer. Na al een paar uur beleeft men vaak een positieve inwerking op gespannen spieren en stijve gewrichten. Een meer hardnekkige situatie kan meerdere dagen in beslag nemen, oplopend naar 10-20 dagen, voordat men het gewenste resultaat bereikt heeft.

Na de inleidende 2-3 dagen is het belangrijk om met het gebruik van het product intensief door te gaan voor tenminste 10, het liefst 20, dagen voordat men het effect beoordeelt. Omdat het keramische materiaal meer warmtestraling van het lichaam weerkaatst wanneer we ons bewegen, blijft het effect het grootst als we het product dragen wanneer we actief zijn. Maar Back On Track werkt zelfs tijdens rust, ook wanneer we slapen.

Blijf het product gebruiken volgens een zelfbedacht patroon, of gebruik het voor 2 weken en pauzeer de 3de week, dit laatste om gewenning te voorkomen. De gevoeligheid voor deze gewenning is individueel. Voor maximaal voordeel zou het keramische materiaal in direct contact met de huid moeten staan (indien noodzakelijk kan een dunne katoenen stof ertussen worden gelegd).

Let op: Voorzichtigheid word aangeraden bij gelijktijdig gebruik met liniment en soortgelijke omdat dit het effect versterkt.


Meer informatie
MerkBack on Track
Deken OptiesTherapeutisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Back on track Kopstukbeschermer
Uw waardering
© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.