Bescherming

Op zoek naar de geschikte bescherming voor je paard? Dochorse heeft een ruim assortiment aan beenbescherming. Bij Dochorse ben je aan het juiste adres voor bandages, strijklappen, peesbeschermers, transportbeschermers, en springschoenen. Dochorse heeft alle bescherming zelf uitvoerig getest, waardoor alleen de beste bescherming voor het paard in het assortiment zijn opgenomen. Zo is Dochorse het online verkooppunt voor onder andere Veredus, LeMieux, Eskadron, Back on Track en Kentucky.

Advies van een beenbescherming specialist

Wil je meer weten over beenbescherming of wil je weten welke beenbescherming het beste bij jouw paard past? Neem dan contact op met onze beenbeschermerspecialist Charlotte. Charlotte kan je van een passend advies voorzien en samen met jou al jouw wensen doornemen. Zo weet je direct welke beenbescherming geschikt is voor jouw paard. 

Producten 1-20 van 196

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Bij DocHorse vind je een nauwkeurig samengesteld assortiment aan beenbeschermers voor je paard. Voor elke discipline en activiteit hebben wij een geschikte beenbeschermer. De keuze voor de juiste beenbeschermer hangt van enkele factoren af. Hoe groot is bijvoorbeeld het risico op een verwonding en voor welke activiteit wil je de beenbeschermer gebruiken. Als het risico groot is op een verwonding zoals bij het rijden van een cross of tijdens het springen kan je het beste voor een stevige peesbeschermer kiezen. Als de kans op verwondingen kleiner is zoals een dagelijkse training in de rijbak volstaat een beenbeschermer van wat zachter materiaal ook al.

Wat voor beenbeschermers je ook kiest, let er altijd op dat de pasvorm goed is en dat de beschermer van goed materiaal gemaakt is. Je kan beter 1 goed paar beschermers in de kast hebben liggen dan 10 paar welke net niet lekker zitten. Het is namelijk belangrijk dat je paard niet belemmert wordt in zijn beweging. Een slecht passende beschermer kan daarnaast ook voor wondjes en schuurplekken zorgen.

Verschillende soorten beenbeschermers

Peesbeschermers zijn de meest gebruikte beschermers voor paarden. Een peesbeschermer biedt de zij- en achterkant van het been bescherming. Een peesbeschermer is gemaakt van kunststof of van leer. De binnenkant van deze beschermer is vaak van neopreen of van bont. Peesbeschermers met bont zijn extra zacht voor het been en verdelen de druk beter. Peesbeschermers zijn er met een klittenbandsluiting of met een knopsluiting. Peesbeschermers worden voornamelijk gebruikt voor de voorbenen en zijn geschikt voor de dagelijkse training, voor het springen en voor in de stapmolen of paddock.

Naast peesbeschermers zijn er ook 3 in 1 beschermers, dit zijn dressuur beschermers. Deze beschermers sluiten rondom het been en zijn van aan zacht materiaal zoals neopreen of leer. Een voordeel van deze beschermers is dat ze nauwelijks drukken omdat ze van een flexibel materiaal zijn gemaakt. Dit soort beschermers worden het meest gebruikt voor de dagelijkse dressuur training. 3 in 1 beschermers kunnen zowel voor de voor- als achterbenen worden gebruikt.

Als je op zoek bent naar peesbeschermers op de wei adviseren wij om ademende en luchtdoorlatende peesbeschermers te gebruiken. De Compositi luchtdoorlatende peesbeschermers zijn gedeeltelijk open waardoor de benen nooit te warm kunnen worden, deze peesbeschermers zijn super voor op de wei.

Er bestaan ook speciale cross- en eventing beschermers. Crossbeschermers bieden rondom bescherming aan de voor- en achterbenen en bevatten een verhard stuk op het voorbeen. Crossbeschermers zijn vrij harde beschermers en zijn minder comfortabel dan gewone peesbeschermers maar omdat het risico op verwonderingen tijdens een eventing wedstrijd groot is, is het wel noodzakelijk om crossbeschermers te gebruiken.

Als je paard wel eens met zijn achterbenen de hoefbal aantikt kan je springschoenen om doen om de hoefbal te beschermen. Springschoenen zorgen er ook voor dat je paard minder snel zijn ijzers aftrapt, zorg er dan wel voor dat de springschoenen lang genoeg zijn aan de achterkant. Springschoenen worden ook veel gebruikt voor het longeren of voor het losgooien in de paddock of wei. Als je paard een gevoelig huid heeft kies dan voor springschoenen met bont, dit is extra zacht.

Voor de achterbenen van de paard kan je strijklappen of kogelbeschermers gebruiken. Een strijklap beschermt de binnenkant van de kogel van het achterbeen. Een kogelbeschermer sluit rondom de kogel van het achterbeen. Let er wel op dat niet alle achterbeen beschermers zijn toegestaan bij springwedstrijden. Voor jonge paarden hebben wij speciale strijklappen welke gebruikt mogen worden op jonge paarden wedstrijden.

Bandages kunnen zowel voor de voor- als achterbenen gebruikt worden. Bandages gebruik je altijd i.c.m. een onderlap. Bandages voor het rijden zijn van fleece gemaakt. Dit kan vrij warm worden, waardoor bandages voor het rijden niet vaak gebruikt worden. Er zijn ook speciale stalbandages, deze bandages worden gebruikt op stal en verminderen zwellingen.

Als je met je paard op pad gaat kan je ervoor kiezen om zijn benen de beschermen tijdens het transport. Transportbeschermers zijn hoge beschermers zodat ze een groot deel van het been beschermeren. Je kan i.p.v. transportbeschermers ook grote onderlappen met een bandage gebruiken op de benen de beschermen.

Wij hebben alle beschermers in ons assortiment gepast op meerdere paarden waardoor wij alle in’s en out’s weten van elke peesbeschermer. Wil je weten welke peesbeschermer het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte kan je van een goed advies voorzien en samen met jou alle voor- en nadelen doorlopen zodat je de juiste been bescherming voor jouw paard hebt.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.