Borstels & Grooming Tools

Bij Dochorse vindt je een ruime keuze aan paardenborstels. Zo hebben wij staartborstels, massageborstels, hoefkwasten, roskammen en poetshandschoenen in ons assortiment.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over ons assortiment of heb je een vraag over een bepaalde paardenborstel? Neem contact op met Charlotte, zij is onze specialist als het gaat om verzorgingsproducten.

 

Producten 1-20 van 85

Van hoog naar laag sorteren
 1. Zhiviq Shaped Borstelset

  Zhiviq Grooming

  Zhiviq Shaped Borstelset
  Waardering:
  100%
  € 99,95
  Niet op voorraad – binnen 2 – 10 dagen verzonden
Pagina
per pagina

Op zoek naar een paardenborstel? Bij DocHorse vind je een ruime keuze aan paardenborstels voor het poetsen van je paard. Het poetsen van je paard is een belangrijk onderdeel van de verzorging. Voorafgaand een training poets je jouw paard met een paardenborstel om de viezigheid van het lichaam af te halen. Hierdoor ontstaan er geen schuurplekken van overtallige modder, stof of mest onder het zadel. Tevens stimuleer je met het poetsen de bloedsomloop en worden de afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijdert. Wij hebben een ruime keuze aan paardenborstels, grooming tools en poetshandschoenen voor een schitterend resultaat.

Paardenborstels voor de dagelijkse poetsbeurt

Een dagelijkse poetsbeurt kan je beginnen met een rosborstel of roskam. Een rosborstel gebruik in ronddraaiende bewegingen. Een rosborstel zorgt ervoor dat grof vuil, zand en losse haren bovenop de vacht komen te liggen. Vervolgens kan je met een harde borstel het losgekomen vuil en haar verwijderen. Niet alle paarden vinden een harde borstel prettig, als je paard dit niet fijn vindt, gebruik dan liever geen harde borstel. Om de poetsbeurt af te sluiten kan je een zachte paardenborstel gebruiken, deze zorgt ervoor dat het fijne stof ook uit de vacht wordt gehaald en dat je paard weer glimt als een spiegel.

Paardenborstels voor het verharen

Twee keer per jaar verhaart je paard, tijdens deze periode kan je jouw paard helpen om door zijn vacht heen te komen met een speciale borstel voor het verharen. Een echte bestseller is de Busse verhaarkam, met deze kam verwijder je snel de losse vacht. Ook de StripHair Grooming Tool is erg populair, deze grooming borstel is gemaakt van rubber en verwijdert snel alle losse haren. Je zult verstelt staan hoeveel extra haar er van de vacht af komt met een speciale verhaarborstel. 

Paardenborstels om extra te shinen

Wij hebben ook paardenborstels in ons assortiment welke de vacht van je paard heel erg laten glimmen. Een poetshandschoen van wol of lamsvel zorgt bijvoorbeeld voor extra glans. Ook een paardenborstel van paardenhaar zorgt ervoor dat de vacht van je paard nog meer straalt.

Wil je weten welke paardenborstels het meest geschikt zijn voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft al onze paardenborstels getest en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.