Teugels

Naast onze ruime keus in hoofdstellen, hebben wij ook een groot assortiment aan teugels van onder andere Dy’on, BR, Kavalkade en PS of Sweden. Wij verkopen teugels in allerlei soorten en maten. Liever eerst opzoek naar een hoofdstel? Kijk ook eens bij ons aanbod hoofdstellen.

Advies van een specialist

Wil je weten welke teugels het beste passen bij jouw hoofdstel? Neem dan contact op met Elsemiek. Elsemiek weet alles van onze teugels en kan je daarom goed helpen bij het maken van een keus.

Producten 1-20 van 31

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten teugels van Dy’on, BR, Kavalkade en PS of Sweden. Een set fijne teugels is onmisbaar voor aan je hoofdstel. Teugels komen in allerlei soorten en maten, zo hebben wij teugels met extra veel grip, lederen teugels, gevlochten teugels, webband teugels en rubberen teugels.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van teugels?

Wij adviseren om in de eerste instantie te kijken welk materiaal je fijn vindt om mee te rijden. Glijden de teugels tijdens het rijden snel uit je handen? Dan adviseren wij om voor een anti-slip teugel te kiezen met extra veel grip en stops. Je kan kiezen uit rubberen teugels, webband teugels en lederen teugels (al dan niet met stops of een anti-slip binnenzijde). Het is ook belangrijk om op de breedte van de teugel te letten, heb je kleine handen? Kies dan voor een smallere teugel. Vervolgens zijn er nog verschillende soorten afwerkingen zodat de teugels mooi bij je hoofdstel passen. Je kan kiezen voor een rondgenaaid uiteinde of een uiteinde met een chique sierstikel.

Teugels met clips zijn momenteel erg populair. Door de clips kan je de teugels snel bevestigen aan je hoofdstel of eventueel wisselen met een ander hoofdstel.

Speciale teugels zijn stang en trens teugels. Voor het rijden met een stang en trens optoming heb je speciale teugels nodig. Stang en trens teugels zijn van glad leer en zijn smaller dan gewone teugels, ze hebben nooit martingaalstops. Stang en trens teugels zijn te herkennen aan het feit dat ze geen gespsluiting hebben aan het uiteinde.

De laatste ontwikkeling op het gebied van teugels zijn biothane teugels. Deze teugels zijn van een biothane materiaal gemaakt, dit is heel erg stroef. Biothane teugels zorgen voor heel veel grip.

Wil je weten welke teugels het beste passen bij jouw hoofdstel? Neem dan contact op met Elsemiek. Elsemiek weet alle in’s en out’s van onze teugels en kan je daarom van een goed advies voorzien zodat je de juiste teugels hebt.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.