Bitten

Producten 1-20 van 179

Van hoog naar laag sorteren
  1. LeMieux Bit Wrapping Tape
    Speciale prijs € 17,96 Normale prijs € 23,95
    Niet op voorraad – binnen 2 – 10 dagen verzonden
Pagina
per pagina

Op zoek naar een bit voor jouw paard? DocHorse is de specialist op het gebied van bitten. Wij hebben 2 bitspecialisten (Elsemiek en Charlotte) in ons team welke alle bitten getest hebben en daarom precies weten wat je van een bit kan verwachten tijdens het rijden. Het is erg belangrijk dat je paard een goed passend bit heeft, heeft hij dit niet dan kan dit problemen geven in de aanleuning en communicatie met je paard. Wij adviseren om niet te snel naar een speciaal bit te grijpen maar eerst een goed basis bit te vinden en vanuit daar verder te kijken. Het is ook mogelijk om eerst een bit te testen via ons Test Center, je kan dan 7 dagen lang een bit (kosteloos) uitproberen om te kijken of het wel iets is voor je paard. Niks is zo vervelend als een miskoop toch ?

Basis bitten

Een basis bit is een enkel gebroken of dubbel gebroken bustrens of watertrens. Deze basis bitten verschillen in dikte en materiaal. Het meest gekozen is een dubbel gebroken watertrens van 16 mm dik. Een watertrens of bustrens kan een anatomische gevormd mondstuk hebben, dit betekent dat het mondstuk naar de vorm van de mond ontworpen is, dit is extra comfortabel voor je paard. De Sprenger Dynamic watertrens is bijvoorbeeld een anatomisch gevormd bit.

Speciale bitten

Het kan zijn dat je in sommige gevallen op zoek bent naar een bit met een andere werking. Als je paard bijvoorbeeld sterk is, op de hand hangt of moeilijk wil nageven. Maar ook als je paard bijvoorbeeld heel gevoelig is en snel achter de hand kruipt kan een ander bit een uitkomst zijn. Voor sterke paarden kan je een pelham bit gebruiken, dit bit heeft een hefboomwerking. Ook kan je voor een sterk paard een danger bit proberen, dit bit veranderd in een stang (ongebroken mondstuk) wanneer je meer druk op de teugels neemt. Voor een gevoelig of jong paard kan je bit proberen van een zachter materiaal zoals de Trust Inno Sense kunststof bitten of een leer bit.

Stang en Trens

Wanneer je de overstap mag maken naar een stang en trens optoming heb je naast een stang en trens hoofdstel ook een dressuurstang en onderlegtrens nodig. Wij hebben dressuurstangen met kort en lange scharen in ons assortiment. Hoe langer de schaar van een dressuurstang is , des te meer hefboomwerking de stang geeft. Bij een dressuurstang hoort altijd een onderlegtrens. Het is ook mogelijk om eerst een dressuurstang of onderlegtrens te testen via ons Test Center.

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over paardenbitten. Je vindt hier onder andere een handige maattabel voor bitten en tips voor het bepalen van de juiste bitmaat, mondstuk en zijstuk.

Wil je weten welk bit het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze 1 van onze bitspecialisten, Elsmiek of Charlotte. Zij kunnen je van een passend advies voorzien en helpen met het maken van de juiste keuze voor jouw paard.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.