Springschoenen

Wij hebben een ruim assortiment aan springschoenen voor je paard. Springschoenen beschermen de hoefballen en kootholte van je paard tegen impact van buitenaf. Je paard kan zich bijvoorbeeld met zijn achterbenen aantikken in de kootholte of tijdens een sprintje in de wei zijn hoefijzers aftrappen.

Wanneer gebruik je welke springschoenen?

Wij hebben verschillende modellen springschoenen. Ons assortiment bestaat uit simpele springschoenen van neopreen of rubber tot aan innovatieve springschoenen van carbon. Naast functionele springschoenen hebben wij ook super chique springschoenen van leer met bont.

Springschoenen voor de wei en paddock: Wij adviseren om voor het gebruik van springschoenen in de wei en paddock te kiezen voor een basic springschoen van dik neopreen. Neopreen is een zacht materiaal wat goed beschermt. Zorg ervoor dat de springschoenen hoog genoeg zijn zo verklein je de kans dat je paard zijn ijzers eraf trapt bij een sprintje.

Springschoenen voor het rijden: Wij hebben springschoenen welke passen bij peesbeschermers zodat je een mooie set hebt. Matchende springschoenen hebben wij bijvoorbeeld van Lemieux, Kentucky, Dalmar en Equifit. Deze springschoenen zijn er met en zonder bontrandje voor extra bescherming in de kootholte. Ook hebben wij springschoenen met een anti-draai knop aan de binnenkant zodat de springschoenen niet gaan draaien tijdens het rijden. Speciaal voor de cross hebben wij springschoenen welke extra licht zijn en geen water absorberen zodat ze niet te zwaar worden.

Van laag naar hoog sorteren

19 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren

19 artikel(en)