Watertrens

Dochorse heeft verschillende watertrensen van onder andere Stubben, Trust en Sprenger. Dochorse heeft watertrensen met zowel dubbelgebroken mondstukken als met enkelgebroken mondstukken. Liever eerst een bit proberen? In ons TestCenter kun je vrijblijvend gratis 7 dagen een bit testen!

Advies van een bittenspecialist

Wil jij meer weten over watertrensen of wil je advies op maat? Neem vrijblijvend contact op met onze bitspecialist Elsemiek. Zij kan jou het door haar ervaring met alle bitten een passend advies geven.

 

Producten 1-20 van 49

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Op zoek naar een watertrens voor je paard? Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten watertrensen van o.a. Stübben, Trust en Sprenger.

Voordelen watertrens

Een watertrens heeft losse bitringen, de ringen zitten dus niet vast aan het mondstuk en kunnen ronddraaien. Een watertrens heeft een minder directe inwerking op de mond dan een bustrens. Wil je een iets stabielere ligging van je watertrens? Dan adviseren wij om rubberen bitringen te gebruiken.

Wij hebben watertrensen met verschillende (anatomisch gevormde) mondstukken, zo hebben wij een dubbel gebroken watertrens en een enkel gebroken watertrens maar hebben wij ook watertrensen met een bijzonder mondstuk voor een specifieke inwerking.

Ons best verkochte watertrens bit is de dubbel gebroken Sprenger watertrens. Het Sprenger Dynamic bit heeft een anatomisch gevormd mondstuk wat iets naar voren gekanteld is voor een perfecte drukverdeling over de tong en de lagen. Het mondstuk is van een Sensogan materiaal gemaakt wat aangenaam voor je paard is.

Een ander populair bit is de Trust Sweet Iron watertrens. Deze watertrens is van een Sweet Iron materiaal gemaakt, dit materiaal heeft een zoete smaak en het bevordert het aanmaken van speeksel waardoor het bit goed geaccepteerd wordt.

Een bit uitproberen

Het is ook mogelijk om een watertrens te testen via ons DocHorse Test Center. Je kan dan 7 dagen gratis een bit uitproberen zodat je zeker weet of het geschikt is voor jouw paard. Niks is zo vervelend als een miskoop toch? Een watertrens welke veel getest wordt is anatomische watertrens van Stubben. Ook de Trust Flexi watertrens is erg populair in ons Test Center, deze watertrens heeft een flexibel mondstuk van kunststof.

Wil je weten welke watertrens het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Elsemiek. Elsemiek heeft alle bitten in ons assortiment uitgeprobeerd waardoor ze precies weet wat je kan verwachten tijdens het rijden.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.