D-Trens

Wij hebben een ruime keuze aan D-trensen van onder andere Sprenger, Stubben en Trust. De bestverkochte D-trens van Sprenger, de Dynamic D trens is anatomisch gevormd en geschikt voor veel paarden. Liever eerst een bit uitproberen voordat je tot koop overgaat? In ons TestCenter kun je verschillende bitten gratis uitproberen, waaronder de Sprenger Dynamic D trens. Toch op zoek naar een ander soort bit? Bekijk ook onze andere bitten.

Advies van een bittenspecialist

Wil je weten welke D-trens geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bit specialist Elsemiek. Elsemiek heeft alle bitten uitvoerig uitgeprobeerd en weet precies welk bit geschikt is voor jouw paard.

 

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten D-trensen van o.a. Sprenger, Stubben en Trust.

Wat is een D-trens?

Een D-trens is een bit met een vaste zijkant in de vorm van een D. Het verschil tussen een bustrens en een D-trens is dat de zijkant van een D-trens groter is dan bij een bustrens waardoor het bit nog stabieler in de mond ligt en meer begrenzing geeft. Een D-trens wordt veel gebruik in de Amerikaans hunter rubrieken, bij het springen en voor jonge paarden.

Wij hebben D-trensen met verschillende mondstukken, zo zijn er dubbel gebroken en enkel gebroken D-trensen maar hebben wij ook D-trensen met een bijzonder mondstuk voor een specifieke inwerking. Daarnaast hebben wij D-trensen van Sensogan materiaal, Sweet Iron, RVS, leer en kunststof.

Voordelen van de D-trens

Onze bestverkocht D trens is de Sprenger Dynamic D trens. Deze dubbelgebroken D-trens is gemaakt van een Sensogan materiaal wat over het algemeen heel goed geaccepteerd wordt door het paard. Deze Sprenger D-trens heeft een anatomisch gevormd mondstuk waardoor het een zeer vriendelijk bit is.

Een ander populair model is de D-trens met rollen. Dit rollertjes bit wordt veelal gebruikt voor paarden welke snel het bit vastpakken. Door de rollers in het mondstuk kan je paard geen grip krijgen op de D-trens waardoor hij minder snel het bit vast kan pakken. Een D-trens met rollen wordt veel gebruikt voor springpaarden.

Advies bitspecialist

Wil je weten welke D-trens het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Elsemiek. Elsemiek heeft alle D-trensen in ons assortiment getest zodat ze precies weet wat de verschillen zijn.

Benieuwd naar de meest gestelde vragen over paarden bitten? Op deze pagina lees je alle vragen en antwoorden over bitten voor je paard. Aan de hand van deze informatie kan je een goede keuze maken voor het juiste bit voor jouw paard.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.