Zool & Straal

Zool & Straal

Dochorse heeft een breed assortiment aan verzorgingsproducten die zorgen voor een droge en harde straalgroeve bij jouw paard. In onze webshop zijn producten beschikbaar van toonaangevende merken zoals Absorbine, NAF, Hypozin en Kevin Bacon.

Producten 1-20 van 33

Van hoog naar laag sorteren
  1. Veredus Villate

    Veredus

    Veredus Villate
    Speciale prijs € 24,21 Normale prijs € 26,90
    5 op voorraad - wordt vandaag verzonden
Pagina
per pagina

Advies van een specialist voor de juiste behandeling van rotstraal

Heb je vragen over welk product het meest geschikt is voor het behandelen van rotstraal bij jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Zij kan je adviseren over de juiste behandeling en welk product het beste aansluit bij de behoeften van jouw paard. 

Rotstraal is een vaak voorkomende aandoening bij paarden, veroorzaakt door een bacteriële infectie aan het zachte driehoekige gedeelte van de hoef, oftewel de straal. De straalgroeven zijn ideaal voor bacteriën om zich te nestelen, wat rotstraal als gevolg kan hebben. 

Rotstraal behandelen met effectieve verzorgingsproducten

Het behandelen van rotstraal is essentieel om je paard gezond en comfortabel te houden. Om rotstraal te behandelen, is het belangrijk om zowel de zool als straal droog te houden. Wanneer deze nat zijn, wordt de hoef namelijk week en kunnen bacteriën makkelijker binnendringen. Daarom dien je te zorgen voor een droge, schone stal en de hoeven van je paard zo droog mogelijk te houden. 

Bij Dochorse vind je speciale verzorgingsproducten die bijdragen aan een droge en harde straalgroeve. Deze producten onderscheiden zich van gewone verzorgingsproducten doordat ze niet enkel de straal uitdrogen, maar ook effectief de bacteriën aanpakken die rotstraal veroorzaken. Zo verminder je de kans op herhaling van het probleem. 

Een ander populair product voor de behandeling van rotstraal is hoefteer, dat bij Dochorse beschikbaar is in sprayvorm. Hoefteer helpt bij het beschermen van de hoef tegen bacteriën en is eenvoudig aan te brengen. 

Topproducten voor de behandeling van rotstraal

Hypozin is een bestseller bij Dochorse en is een effectiever middel voor het behandelen van rotstraal. Deze witte pasta bevat zinkoxide, dat zorgt voor een indrogende werking en tegelijkertijd de straal tegen bacteriën beschermt. Absorbinde Frog & Sole vloeistof is eveneens een populair en veelgebruikt product voor rotstraal-behandeling en wordt vaak aanbevolen door hoefsmeden.

In het geval van ernstige rotstraal adviseren wij om tweemaal daags de straalgroeve droog te trekken met een watje, gebruikmakend van een hoevenkrabber. Vervolgens kun je een vloeistof als Absorbine Frog & Sole of Cavalor Dry Feet op een watje aanbrengen en het watje tussen de groeve in de hoefbal en straal plaatsen. Zo kan de vloeistof optimaal zijn werk doen. Na enkele dagen zou er verbetering moeten optreden en wanneer de straal hard genoeg is, kun je de vloeistof zonder watje aanbrengen.

Voor persoonlijk advies over de beste behandeling van rotstraal en het meest geschikte product voor jouw paard, neem contact op met onze deskundige Charlotte. Samen zorgen we ervoor dat je paard zich weer helemaal happy voelt en weer kan genieten van optimaal comfort en welzijn.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.