Zool & Straal

Dochorse heeft speciale verzorgingsproducten die zorgen voor een droge en harde straalgroeve opgenomen in het assortiment. Wij verkopen onder andere verzorgingsproducten van Absorbine, NAF, Hypozin en Ecostyle.

Advies van een specialist

Wil je weten welk product voor rotstraal het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met Charlotte.

Producten 1-20 van 24

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Rotstraal is een veelvoorkomende aandoening bij paarden. Rotstraal is een bacteriële infectie aan het zachte driehoekige gedeelte van de hoef, de straal. Met name de straalgroeven zijn een perfecte plek voor bacteriën om zich te nestelen.

Rotstraal wordt veroorzaakt door een bacterie welke in een zuurstofarme omgeving goed kan overleven. Als je paard rotstraal heeft is het belangrijk om de zool en straal droog te houden. Als de zool en straal nat is wordt deze week en kan de bacterie makkelijker diep naar binnen dringen. Zorg voor een droge, schone stal en hou de hoeven van je paard zo droog mogelijk.

Wij speciale verzorgingsproducten welke zorgen voor een droge en harde straalgroeve. De meeste verzorgingsproducten drogen alleen de straal uit, dan lijkt het probleem even verholpen te zijn maar zodra je stopt het gebruik wordt de straal direct weer zacht en week. Kies daarom voor een product wat tevens de bacterie aanpakt welke rotstraal veroorzaakt. Zo zorg je ervoor dat het probleem echt aangepakt wordt. Hoefteer wordt ook veel gebruikt voor het teren van de onderkant van de hoef. Wij hebben ook hoefteer in een sprayvorm.

Een echte bestseller is de Hypozin. Hypozin is een witte pasta welke zinkoxide bevat. Zinkoxide heeft een indrogende werking en beschermt de straal tegen bacteriën. Ook de Asborbine Frog & Sole vloeistof is erg populair en wordt veel geadviseerd door hoefsmeden.

Voor het behandelen van ernstige rotstraal adviseren wij om 2 keer per dag de straalgroeve droog te trekken met een watje (m.b.v. een hoevenkrabber). Vervolgens kan er een vloeistof zoals de Absorbine Frog & Solf of Cavalor Dry Feet op een watje aangebracht worden, plaats het watje tussen de groeve in de hoefbal en straal zodat de vloeistof goed zijn werking kan doen. Na een aantal dagen zal er verbetering optreden, wanneer de straal zo hard is dat het watje niet meer blijft zitten kan je de vloeistof zonder watje aanbrengen.

Wil je weten welk product voor rotstraal het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.