Zomer

Bezig met laden...

Wij hebben een uitgebreid assortiment van producten die je het beste kunt gebruiken bij je paard wanneer de temperaturen weer stijgen. Wij hebben producten van onder andere Excellent, Sectolin, NAF en Busse. Ons assortiment bestaat uit paardenparfums, flyboots en shampoos. Ben je ook nog op zoek naar een shampoo om jouw paard weer helemaal schoon te krijgen? Neem dan even een kijkje bij onze shampoos.

Advies van een specialist

Mocht je vragen hebben over hoe je jouw paard in de zomer het beste kan beschermen, neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft al onze producten getest en kan je daarom van een goed advies voorzien.

 

Producten 1-20 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hertshoorn Spray

  Excellent

  Hertshoorn Spray
  € 16,50
 2. Quistel Shampoo
  € 12,75
 3. Excellent Protection Roll
  Speciale prijs € 2,95 Normale prijs € 5,90
 4. Cavalor Proscent

  Cavalor

  Cavalor Proscent
  Waardering:
  100%
  € 21,95
 5. Excellent Itch Stop Feed Oil

  Excellent

  Excellent Itch Stop Feed Oil
  Waardering:
  100%
  € 32,45
 6. Excellent Itch Stop Plus Spray

  Excellent

  Excellent Itch Stop Plus Spray
  Waardering:
  80%
  € 17,95
 7. Probiotic Plus Shampoo

  Probiotic Plus

  Probiotic Plus Shampoo
  Waardering:
  90%
  € 17,95
 8. NAF D-Itch SKIN Spray

  NAF

  NAF D-Itch SKIN Spray
  Waardering:
  100%
  € 29,95
 9. Sectolin Tedax

  Sectolin

  Sectolin tedax
  Waardering:
  89%
  € 19,95
 10. Rambo Sweetitch Hoody

  Rambo

  Rambo sweetitch hoody
  Waardering:
  94%
  € 143,96 € 159,95
 11. Rambo sweetitch hoody vamoose
  € 179,55 € 199,50
 12. Harry's horse horzellarvenmes
  Speciale prijs € 4,48 Normale prijs € 8,95
 13. Veerust

  Excellent

  Veerust super
  Waardering:
  93%
  Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 12,95
 14. Excellent Protection Spray

  Excellent

  Excellent protection spray
  Waardering:
  90%
  € 16,00
  Niet op voorraad
 15. Hertshoorn olie 5 ml

  Excellent

  Hertshoorn olie
  Waardering:
  100%
  € 4,10
 16. Excellent Equi Odour Spray

  Excellent

  Excellent equi odour spray
  Waardering:
  80%
  € 15,50
 17. Bony spraykop

  Algemeen

  Bony spraykop
  € 1,75
 18. Paardenparfum

  Algemeen

  Paardenparfum
  Waardering:
  87%
  € 27,95
 19. Puur Zinkzwavel Pasta

  Puur

  Puur zinkzwavel pasta
  Waardering:
  100%
  € 24,95

Producten 1-20 van 36

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij DocHorse vind je een uitgebreid assortiment aan producten welke je paard de beste bescherming bieden in de zomer. Zodra de temperaturen stijgen zijn er ook weer vervelende insecten waar je paard last van kan hebben. Als je paard allergisch is voor de Culicoïdes mug (ook wel knut genoemd) kan hij zomereczeem ontwikkelen, hierdoor krijgt hij erg veel jeuk en dit uit zich in het schuren van de staart en manen. Maar ook vliegen en dazen kunnen heel vervelend voor je paard zijn. Als je paard veel wit heeft ligt ook zonnebrand op de loer, de witte (opgepigmenteerde) huid moet je goed beschermen om zonnebrand te voorkomen. Om je paard toch te kunnen laten genieten van het mooie weer hebben wij een ruime keuze aan beschermende verzorgingsproducten.

Bescherm je paard tegen vliegen en dazen

Je paard trekt als een soort magneet vliegen en dazen aan, hoe kan dat toch? Vliegen en dazen komen namelijk af op geur, kleur, warmte en beweging. Je paard heeft van nature al deze eigenschappen en is daarom erg aantrekkelijk voor insecten. Je kan je paard op meerdere manieren beschermen en minder aantrekkelijk maken voor insecten. Wij hebben een aantal geurneutraliserende sprays deze maskeren de natuurlijke geur van je paard. Tevens hebben wij een geregistreerde vliegenspray, de Sectolin Tedax. Deze vliegenspray is wetenschappelijk getest en heeft een REGNL registratie, de vliegenspray heeft een desoriënterend effect op insecten waardoor er geen vliegen en dazen in de buurt van je paard komen. Naast deze spray’s hebben wij ook een vliegen- en dazenval in ons assortiment, deze kan in de wei plaatsen. Deze val lokt vliegen en dazen waardoor ze niet meer op je paard afkomen. Wij adviseren wel om deze ver uit de buurt van je paard te hangen.

Heeft je paard last van zomereczeem?

Zomereczeem is een vervelende allergische reactie op de beet van de knut. Helaas kan je zomereczeem niet genezen, je paard is er nou eenmaal allergisch voor of niet, dat kan je niet veranderen. Wel kan je, met een goed management, zorgen dat je paard minder last heeft van zomereczeem. Verminder allereerst de kans dat je paard gebeten wordt door het mugje. Immers als je paard niet gebeten wordt, heeft hij ook geen allergische reactie. Dit kan je doen door je paard niet op tijden buiten te zetten waarin het mugje het meest actief is. Daarnaast kan je hem een eczeemdeken op doen, het mugje kan niet door een eczeemdeken heen bijten waardoor je hiermee de kans verkleint op een beet en dus een allergische reactie. Als je paard toch gebeten is en hierdoor veel jeuk heeft en zijn staart en manen gaat schuren kan je deze behandelen met een verzorgingsproduct wat een kalmerende werking heeft en bij draagt aan het herstel van de huid. Wij hebben hiervoor speciale producten in ons assortiment.

Heeft je paard veel wit?

Als je paard witte benen of een witte heeft neus adviseren wij deze goed in te smeren met een speciale zonnebrandcrème voor paarden. Een witte huid is namelijk ongepigmenteerd waardoor deze snel kan verbranden. Een verbrande neus kan heel pijnlijk zijn voor je paard, het is dus beter om dit te voorkomen. Smeer je paard dus goed in voordat hij de wei op gaat. Een zonnebrand crème voor paarden is altijd waterproof zodat de crème ook blijft zitten als je paard drinkt.


Mocht je vragen hebben over hoe je jouw paard in de zomer het beste kan beschermen, neem dan
contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft al onze producten getest en kan je daarom
van een goed advies voorzien.

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.