Zomer

Wij hebben een uitgebreid assortiment van producten die je het beste kunt gebruiken bij je paard wanneer de temperaturen weer stijgen. Wij hebben producten van onder andere Excellent, Sectolin, NAF en Busse. Ons assortiment bestaat uit paardenparfums, flyboots en shampoos. Ben je ook nog op zoek naar een shampoo om jouw paard weer helemaal schoon te krijgen? Neem dan even een kijkje bij onze shampoos.

Advies van een specialist

Mocht je vragen hebben over hoe je jouw paard in de zomer het beste kan beschermen, neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft al onze producten getest en kan je daarom van een goed advies voorzien.

 

Producten 1-20 van 59

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Bij DocHorse vind je een uitgebreid assortiment aan producten welke je paard de beste bescherming bieden in de zomer. Zodra de temperaturen stijgen zijn er ook weer vervelende insecten waar je paard last van kan hebben. Als je paard allergisch is voor de Culicoïdes mug (ook wel knut genoemd) kan hij zomereczeem ontwikkelen, hierdoor krijgt hij erg veel jeuk en dit uit zich in het schuren van de staart en manen. Maar ook vliegen en dazen kunnen heel vervelend voor je paard zijn. Als je paard veel wit heeft ligt ook zonnebrand op de loer, de witte (opgepigmenteerde) huid moet je goed beschermen om zonnebrand te voorkomen. Om je paard toch te kunnen laten genieten van het mooie weer hebben wij een ruime keuze aan beschermende verzorgingsproducten.

Bescherm je paard tegen vliegen en dazen

Je paard trekt als een soort magneet vliegen en dazen aan, hoe kan dat toch? Vliegen en dazen komen namelijk af op geur, kleur, warmte en beweging. Je paard heeft van nature al deze eigenschappen en is daarom erg aantrekkelijk voor insecten. Je kan je paard op meerdere manieren beschermen en minder aantrekkelijk maken voor insecten. Wij hebben een aantal geurneutraliserende sprays deze maskeren de natuurlijke geur van je paard. Tevens hebben wij een geregistreerde vliegenspray, de Sectolin Tedax. Deze vliegenspray is wetenschappelijk getest en heeft een REGNL registratie, de vliegenspray heeft een desoriënterend effect op insecten waardoor er geen vliegen en dazen in de buurt van je paard komen. Naast deze spray’s hebben wij ook een vliegen- en dazenval in ons assortiment, deze kan in de wei plaatsen. Deze val lokt vliegen en dazen waardoor ze niet meer op je paard afkomen. Wij adviseren wel om deze ver uit de buurt van je paard te hangen.

Heeft je paard last van zomereczeem?

Zomereczeem is een vervelende allergische reactie op de beet van de knut. Helaas kan je zomereczeem niet genezen, je paard is er nou eenmaal allergisch voor of niet, dat kan je niet veranderen. Wel kan je, met een goed management, zorgen dat je paard minder last heeft van zomereczeem. Verminder allereerst de kans dat je paard gebeten wordt door het mugje. Immers als je paard niet gebeten wordt, heeft hij ook geen allergische reactie. Dit kan je doen door je paard niet op tijden buiten te zetten waarin het mugje het meest actief is. Daarnaast kan je hem een eczeemdeken op doen, het mugje kan niet door een eczeemdeken heen bijten waardoor je hiermee de kans verkleint op een beet en dus een allergische reactie. Als je paard toch gebeten is en hierdoor veel jeuk heeft en zijn staart en manen gaat schuren kan je deze behandelen met een verzorgingsproduct wat een kalmerende werking heeft en bij draagt aan het herstel van de huid. Wij hebben hiervoor speciale producten in ons assortiment.

Heeft je paard veel wit?

Als je paard witte benen of een witte heeft neus adviseren wij deze goed in te smeren met een speciale zonnebrandcrème voor paarden. Een witte huid is namelijk ongepigmenteerd waardoor deze snel kan verbranden. Een verbrande neus kan heel pijnlijk zijn voor je paard, het is dus beter om dit te voorkomen. Smeer je paard dus goed in voordat hij de wei op gaat. Een zonnebrand crème voor paarden is altijd waterproof zodat de crème ook blijft zitten als je paard drinkt.


Mocht je vragen hebben over hoe je jouw paard in de zomer het beste kan beschermen, neem dan
contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft al onze producten getest en kan je daarom
van een goed advies voorzien.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.