Spieren & Benen

Wij hebben een nauwkeurig samengesteld assortiment aan verzorgingsproducten en therapeutische producten. Wij hebben producten van onder andere KentuckySynovium, TRM, en Ice vibe. Onze verzorgingsproducten en therapeutische producten hebben een koelende werking of zorgen juist voor een betere doorbloeding.

Advies van een specialist

Mocht je vragen hebben over een product, of wil je weten welk product je het beste kan gebruiken voor jouw paard? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte weet alles van onze verzorgingsproducten in het assortiment.

Producten 1-20 van 118

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een nauwkeurig samengesteld assortiment aan verzorgingsproducten en therapeutische producten voor de spieren en de benen van je paard. Als je paard intensief getraind wordt of een blessure heeft kan je de spieren en benen extra ondersteunen met onze verzorgingsproducten. Deze verzorgingsproducten en therapeutische producten zorgen hebben een koelende werking of zorgen juist voor een betere doorbloeding. Afhankelijk van de aard van het probleem en het gewenste effect kies je voor een product welke de doorbloeding stimuleert of welke juist een verkoelende werking heeft.

Het verzorgen van de spieren

Als je jouw paard intensief traint kan je de spieren extra verzorgen na het rijden. Dit kan met een body wash, spiergel of een liniment. Door de spieren extra te verzorgen verklein je de kans op spierpijn en stijfheid. Zowel een bodywash, spiergel als een liniment zorgen ervoor dat de doorbloeding extra gestimuleerd wordt, door een goede doorbloeding kan er sneller vers zuurstof en reparatiemateriaal aangevoerd worden en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Dit resulteert in minder spierpijn en stijfheid. Een bijkomend voordeel van het inmasseren van de spieren na een training is dat je gelijk je paard controleert op eventueel pijnlijke plekken, hier kan je dan extra aandacht aanbesteden. Je kan je paard ook inweding ondersteunen met een supplement voor de spieren.

Het verzorgen van de benen

De benen van je paard bestaan voornamelijk uit gewrichten en pezen. Gewrichten en pezen zijn minder doorbloed dan spieren, hierdoor kunnen voedingsstoffen moeilijker de gewrichten en pezen bereiken dan bijvoorbeeld een spier (welke erg goed doorbloed is). Het herstel van een been- of peesblessure duurt daarom ook langer. Wanneer je jouw paard intensief traint worden de gewrichten en pezen zwaarbelast, het is daarom erg belangrijk om de benen van je paard extra goed te verzorgen om zo de kans op blessures te verkleinen. Als je paard al een blessure heeft dan hebben wij speciale therapeutische producten welke bijdragen aan het herstel.

Verzorging van de gewrichten en pezen

Na en intensieve training of wedstrijd kan je de benen van je paard op verschillende manieren verzorgen. Je kan een gel of liniment aanbrengen welke de doorbloeding extra stimuleert, hierdoor kunnen voedingsstoffen sneller een probleemgebied bereiken, dit versnelt het herstel en vermindert ontstekingsreacties. Als je paard snel last heeft van gallen of vocht in de benen kan je een klei aanbrengen, dit zorgt voor droge benen en pezen. De meeste kleisoorten kan je een nacht laten zitten en de volgende dag afborstelen. 


Als je paard een actieve gewrichtsontsteking of een peesontsteking voelt zijn been warm aan en zit er waarschijnlijk vocht rondom de ontsteking. In dit geval kan je het beste de benen koelen met een coldpack zoals de Kryo Kompact of met cooling boots zoals de Ice Vibes. Door het koelen vermindert de zwelling waardoor er weer ruimte komt voor een goede doorbloeding en zo de ontsteking afneemt.

Als je twijfelt of je paard een actieve ontsteking heeft of niet neem dan contact op met je dierenarts. Een actieve ontsteking vraagt namelijk om een andere behandeling.

Verzorging van de kootholtes

De huid rondom de kootholte van je paard is extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Vooral in de herfst en winter kunnen problemen zoals mok ontstaan. Mok is een verzamelnaam van huidproblemen in de kootholte van je paard, vooral witte benen zijn extra gevoelig voor mok omdat een ongepigmenteerde huid zwakker is. Als je paard gevoelige kootholtes heeft kan je deze extra verzorgen met een creme welke de huid sterk en weerbaar maakt.

Mocht je vragen hebben over welk product je het beste kan gebruiken voor jouw paard, neem dan contact op met Charlotte. Charlotte weet alle in’s en out’s van onze therapeutische producten voor paarden en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.