Hackamore

Wij hebben een groot assortiment aan verschillende hackamore optomingen van zowel Sprenger als Trust. Een hackamore wordt gebruikt om bitloos te kunnen rijden maar kan ook in combinatie met een bit gebruikt worden. Toch liever opzoek naar een ander soort optoming? Kijk ook even bij onze andere bitten!

Advies van een bittenspecialist

Wil jij meer weten over de Hackamore optoming, of wil jij weten welke hackamore geschikt is voor jouw paard? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, zij helpen jou graag verder met het kiezen van een optoming.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten hackamore optomingen van o.a. Sprenger en Trust.

De werking van de Hackamore

Een hackamore wordt gebruikt om bitloos te kunnen rijden maar kan ook in combinatie met een bit gebruikt worden. Een hackmore geeft veel druk op de neus in plaats van in de mond en is daarom geschikt voor hele sterke paarden. Een hackamore wordt voornamelijk tijdens het springen gebruikt. Onderschat de inwerking van aan hackamore niet, de lengte van de scharen bepaalt uiteindelijk hoe sterk de inwerking op de neus is. Hoe langer de scharen, hoe sterker de inwerking. Wij adviseren dan ook alleen een Hackamore te gebruiken bij voldoende kennis en ervaring. 

Soorten Hackamores

Wij hebben verschillende soorten hackmores met een zacht neusgedeelte maar ook met een hard neusgedeelte met een stalen kern of van gevlochten leer. Ons assortiment bestaat uit verschillende Hackamores van onder andere Sprenger, Dy'on, en Trust. 

Hackamores uitgelicht

Hieronder lichten wij een paar van onze Hackamores uit het assortiment toe:

Trust flexi hackamore combi long
De Hackamore van Trust is alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters en paarden. Dit is een Hackamore combinatie met een rubber overtrokken neusgedeelte welke flexibel is. Het mondstuk bestaat uit flexi soft materiaal, waarbij het mondstuk over een lengte van 8 cm te verstellen is. De Hackamore in combinatie met het bit geeft druk op de neus en kin, maar ook in de mond van het paard. Hoe langer de scharen hoe sterker de inwerking van deze Hackamore.

Sprenger Hackamore korte scharen
Deze Engelse Hackamore heeft korte scharen van 13 cm lang en drukt op het gevoelige neusbruggetje van het paard en op de kin zenuw. De Hackamore wordt als vriendelijker ervaren dan andere Hackamores door de korte scharen.

Sprenger Hackamore gevlochten
Deze Hackamore van Sprenger is omvlochten met leer en oefent druk op de neusbrug en de kin van het paard uit. Belangrijk is wel dat de Hackamore op de juiste hoogte en juiste plaats hangt om zo op de juiste manier te kunnen functioneren. Deze Hackamore bestaat uit leer op de neus en de scharen hebben een lengte van 24 cm.

Meer informatie over Hackamores

Wil jij meer weten over de Hackamore optoming of wil je meer informatie over welke Hackamore geschikt is voor jouw paard? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten zodat zij jou verder kunnen helpen bij het maken van een keus.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.