Jonge paarden

Op zoek naar een bit geschikt voor jouw jonge paard? Bij Dochorse hebben wij bitten geselecteerd speciaal voor de jonge paarden. Wij verkopen onder andere Sprenger, Trust en Stubben. Liever eerst een bit uitproberen voordat je overgaat tot het kopen van het bit? Bij ons kan je verschillende bitten testen via het TestCenter!

Advies van een bittenspecialist

Liever eerst advies over een bepaald bit? Onze bittenspecialisten staan voor jou en jouw paard klaar. Neem vrijblijvend contact op met onze bitspecialist Charlotte.

 

Producten 1-20 van 24

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan bitten welke geschikt zijn voor jonge paarden van o.a. Sprenger, Stübben en Trust.

Welk bit voor een jong paard?

Als je een jong paard hebt is de eerste kennismaking met een bit altijd spannend. Wij adviseren om eerst je paard rustig te laten wennen aan het bit, je kan bijvoorbeeld het hoofdstel met bit in doen en daarover een halster, door jouw jonge paard eerst aan het halster te longeren onstaat er nog geen druk in de mond. Als je jonge paard na een tijdje gewend is aan het bit kan je een keer longeren met het bit in en je paard laten wennen aan teugeldruk in de mond.

Je wilt natuurlijk dat de eerste kennismaking met het bit zo soepel mogelijk verloopt. Kies daarom voor een bit met een anatomisch mondstuk. Een geschikt bit zou bijvoorbeeld een dubbel gebroken bustrens zijn, dit bit ligt stabiel in de mond doordat de ringen vast zitten aan het mondstuk. Voor het rijden van een jong paard is een bit waarbij de ringen vast zitten aan de zijkant het beste. Dit is bijvoorbeeld een bustrens, D-trens of kneveltrens. Hierdoor ligt het bit stil in de mond en heb je meer zijdelingse druk en begrenzing waardoor het sturen makkelijker gaat.

Trust Inno Sense voor jonge paarden

Voor jonge paarden met een gevoelige mond kan je ook voor een mondstuk van Trust Inno Sense kiezen, dit mondstuk is van een flexibel kunststof wat heel zacht is voor de mond en tevens heel stabiel ligt. Je wilt niet een rommelig bit gebruiken, dit kan voor veel onrust zorgen.

Het is ook mogelijk om eerst een bit te testen via ons DocHorse Test Center. Je kan dan 7 dagen (gratis) een bit proberen om te kijken of het iets is voor jouw paard.

Wil je weten welk bit het meest geschikt is voor jouw jonge paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Charlotte.

Benieuwd naar de meest gestelde vragen over paarden bitten? Op deze pagina lees je interessant vragen en antwoorden over het gebruik van een bit.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.