Hoofdstel

Dochorse is het verkooppunt voor jouw ideale hoofstel. Wij verkopen hoofdstellen van onder andere Dy’on, Rambo Micklem, Stubben, Kavalkade en LJ leathers.  Bij Dochorse kun je terecht voor trenshoofdstellen en stang en trens hoofdstellen maar wij verkopen ook bitloze hoofdstellen. Op zoek naar een set bijpassende teugels? Kijk ook eens bij al onze teugels.

Advies van een specialist

Heb je vragen over een van onze hoofdstellen? Kijk dan bij de meest gestelde vragen! Liever persoonlijk advies? Neem contact op met een van onze specialisten zodat zij al jouw vragen kunnen beantwoorden.

 

Producten 1-20 van 93

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Ben je op zoek naar een hoofdstel? Wij hebben een ruim assortiment aan hoofdstellen voor je paard van o.a. Dy’on, Rambo Micklem, Stubben, Kavalkade en LJ Leathers.

Het is erg belangrijk dat je paard een goed passend hoofdstel heeft, als het hoofdstel ergens knelt of juist te ruim is kan dit voor irritaties zorgen tijdens het rijden. Voornamelijk het gebied achter de oren, de kaken en rondom de neus zijn erg gevoelig. Wij hebben hoofdstellen van verschillende soorten leer welke allemaal van hoge kwaliteit zijn.

Wat voor hoofdstellen zijn er ?

Wij hebben een ruime keuze een hoofdstellen van een basic trainingshoofdstel tot een super-de-luxe wedstrijdhoofdstel. Wij hebben hoofdstellen met een aansnoerneusriem, een gecombineerde neusriem, een lage neusriem, een mexicaanse neusriem maar ook hoofdstellen met hele bijzondere neusriemen voor een specifieke werking. Als je met stang en trens wilt rijden hebben wij ook speciale stang en trens hoofdstellen voor het bevestigen van een dressuurstang en onderlegtrens. Als je bitloos wilt rijden hebben wij ook speciale bitloze hoofdstellen.

Het anatomische hoofdstel

Een echte bestseller is een anatomisch hoofdstel. Wij hebben verschillende anatomische hoofdstellen op voorraad. Een anatomisch hoofdstel is zo gevormd dat het niet op de gevoelige zenuwen drukt of ergens knelt. Het Busse Feeling hoofdstel is bijvoorbeeld een anatomisch hoofdstel. Ook de Rambo Micklem hoofdstellen zijn anatomisch gevormd.

Voorkom een miskoop

Het is ook mogelijk om hoofdstellen te testen via ons Test Center. Zo kan je 7 dagen gratis een hoofdstel uitproberen zodat je zeker weet dat het hoofdstel goed bevalt. Je kan bij ons hoofdstellen testen van Dy’on, Stubben, Busse en Rambo Micklem.

Advies van een specialist

Mocht je twijfelen over welk hoofdstel het meest geschikt is voor jouw paard? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we zullen enkele vragen met de doorlopen om zo tot het perfecte hoofdstel voor jouw paard uit te komen.

Heb je vragen over het passen, het onderhoud of over de verschillende soorten hoofdstellen? Bekijk dan hier de meest gestelde vragen over hoofdstellen.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.