Zadel

Hier vind je alles wat je nodig hebt voor bij je zadel. Zo hebben wij bij Dochorse een groot assortiment aan stijgbeugels, singels, zadelonderleggers en zadeldekjes voor zowel de dressuur als het springen. Wij zijn het online verkooppunt van LeMieux, Cal Rei, Kentucky en Eskadron.

Advies van een specialist

Heb jij vragen over een van onze producten of wil je weten of een van deze producten geschikt is voor jouw paard? Neem contact op met onze specialist Elsemiek. Zij weet alles van onze producten voor jouw zadel.

Producten 1-20 van 202

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Bij DocHorse vind je alles wat je nodig hebt voor bij je zadel. Als je wilt rijden heb je niet alleen een zadel nodig maar ook stijgbeugelriemen, stijgbeugels, een singel, een zadeldekje en eventueel een zadelonderlegger. Het is ook mogelijk om enkele singels en zadelonderleggers bij ons te testen via ons Test Center. Het is belangrijk om de juiste producten te kiezen voorbij je zadel, dit kan net het beetje verschil maken tijdens het rijden.

Stijgbeugelriemen heb je nodig om de stijgbeugels aan het zadel te kunnen bevestigen. Wij hebben een ruime keuze aan leren of biothane stijgbeugelriemen in het bruin en zwart. De keuze voor stijgbeugels is heel persoonlijk, ben je bijvoorbeeld op zoek naar lichte aluminium stijgbeugels of juist naar veiligheidsbeugels? De meest populaire stijgbeugels zijn de Bow Balance beugels van Sprenger. Deze beugels zijn tevens heel veilig, wanneer je bij een val vast komt te zitten met je voet schiet deze los omdat de beugel dubbel klapt. Ook de beugels van Acavallo zijn veilig door een mechanisme aan zijkant welke openklapt bij een val. Om je zadel te beschermen tegen krassen adviseren wij stijgbeugelhoesjes te gebruiken, zo bescherm je het zweet blad van je zadel.

Wij hebben tevens een grote keuze aan dressuursingels en springsingels. Omdat een dressuurzadel lange singel stoten heeft heb je hier een speciale dressuursingel voor nodig. Wij hebben zowel neopreen singels als lederen singels met een anatomische vorm. Een anatomische singel is tevens drukverdelend en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Als je paard singelnijd heeft adviseren wij altijd om een anatomische of elastische singel te gebruiken. Onze bestverkochte anatomische dressuursingel is de Stubben Equi-Soft singel, het is ook mogelijk om deze singel te testen via ons Test Center. Als je op zoek bent naar een springsingel hebben wij anatomische springsingels maar ook buikflapsingels. Singels met een buikflap beschermen de buik van je paard tijdens het springen tegen het aantikken van de hoeven. Als je paard een gevoelige huid heeft hebben wij singels met bont. Een singel met bont is extra zacht voor de huid en voorkomt schuurplekken.

Een zadeldekje gebruik je voor onder het zadel en zorgt ervoor dat de rug van je paard beschermt is. Voor een dressuurzadel heb je een speciaal dressuur zadeldek nodig, deze is rechts aan de voorkant. Voor een springzadel heb je een spring zadeldek nodig, dit zadeldekje is half rond aan de voorkant en wat korter dan een dressuur zadeldek. De Lemieux zadeldekjes zijn erg populair voor onder een dressuurzadel, deze dekjes zijn voorgevormd waardoor ze niet drukken op de schoft. De meest populaire zadeldekjes voor het springen zijn de Kentucky zadeldekjes. Ben je op zoek naar een comfortabel zadeldekje? Dan zijn de Cal Rei zadeldekjes helemaal wat voor jou. De Cal Rei zadeldekjes zijn gemaakt van een 3D spacer materiaal, dit is druk verdelend en ademend. Tevens zijn deze zadeldekjes makkelijk in onderhoud.

Als je zadel niet helemaal perfect ligt of als je de druk van je zadel wilt minimaliseren kan je een zadelonderlegger tussen je zadel en het zadeldekje leggen. Wij hebben verschillende soorten zadelonderleggers in ons assortiment. Indien je zadel niet perfect ligt kan je voor een ondelegger kiezen welke aan de voor- of achterkant op te vullen is zodat je de ligging van je zadel iets kan corrigeren. Als je een zadelonderlegger wilt gebruiken om de druk van het zadel te verminderen kan je voor een bontje of drukverdelende onderlegger kiezen.

Heb je vragen over producten voor je zadel? Neem dan contact op met Elsemiek. Elsemiek weet alle in’s en out’s van producten voor je zadel en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.