Neusriemen

Op zoek naar een neusriem? Dochorse heeft een groot assortiment aan verschillende neusriemen van onder andere Dy’on, BR, Kavalkade en Busse. Wij hebben zowel lage neusriemen als Mexicaanse neusriemen maar ook dubbele neusriemen. Toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk ook eens bij onze hoofdstellen.

Advies van een specialist

Wil je meer weten over de aanschaf van een neusriem of wil je persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Op zoek naar een neusriem? Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten neusriemen van Dy’on, BR, Kavalkade en Busse.

Elke neusriem heeft een andere inwerking en elk paard reageert weer anders op de werking van een neusriem. Voor sterke paarden adviseren wij een lage neusriem, een mexicaanse neusriem of een dubbele neusriem. Wij hebben ook speciale dressuur neusriemen met een aansnoersluiting.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een neusriem?

Neusriemen komen in verschillende varianten en diktes. Voor een paard met een smal hoofd is een smalle neusriem mooier en voor een paard met een groot hoofd is juist een brede neusriem weer wat mooier. Let bij de aanschaf van een neusriem dus ook op de dikte van de neusriem. Let er ook op of de neusriem wel aan je huidige hoofdstel bevestigd kan worden. Bij hoofdstellen met een anatomisch kopstuk wordt de neusriem aan de zijkant vastgemaakt, je hebt dan een neusriem nodig met 2 gespen aan de zijkant. Bij standaard hoofdstellen loopt de neusriem onder het kopstuk door, voor dit hoofdstel heb je een neusriem nodig welke achter de oren langs loopt.

Neusriemen voor dressuur

Een aansnoerneusriem is een typische dressuur neusriemen. Deze neusriem sluit d.m.v. een riempje welke door een gesp wordt gehaald. Wij hebben aansnoerneusriemen met lak maar ook wit onderlegde aansnoerneusriemen. De laatste tijd zie je ook steeds meer een lage neusriem. Een lage neusriem wordt ook wel een hannoveraanse neusriem genoemd. Wij hebben ook lage neusriemen met lak.

Indien je vragen hebt over een neusriem of wilt weten welke neusriem het best geschikt is voor jouw paard neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Op deze pagina lees je de meest gestelde vragen over neusriemen. Wat voor soorten neusriemen zijn er bijvoorbeeld en waar moet je opletten met het passen van een neusriem?

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.