Neusriemen

Laden...

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten neusriemen van Dy’on, BR en PS of Sweden.

Elke neusriem heeft een andere inwerking en elk paard reageert weer anders op de werking van een neusriem. Voor sterke paarden adviseren wij een lage neusriem, een mexicaanse neusriem of een dubbele neusriem. Wij hebben ook speciale dressuur neusriemen met een aansnoersluiting.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een neusriem?

Neusriemen komen in verschillende varianten en diktes. Voor een paard met een smal hoofd is een smalle neusriem mooier en voor een paard met een groot hoofd is juist een brede neusriem weer wat mooier. Let bij de aanschaf van een neusriem dus ook op de dikte van de neusriem. Let er ook op of de neusriem wel aan je huidige hoofdstel bevestigd kan worden. Bij hoofdstellen met een anatomisch kopstuk wordt de neusriem aan de zijkant vastgemaakt, je hebt dan een neusriem nodig met 2 gespen aan de zijkant. Bij standaard hoofdstellen loopt de neusriem onder het kopstuk door, voor dit hoofdstel heb je een neusriem nodig welke achter de oren langs loopt.

Indien je vragen hebt over een neusriem of wilt weten welke neusriem het best geschikt is voor jouw paard neem dan vrijblijvend contact met ons op.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.