Sterke paarden

Ook voor de sterke paarden heeft Dochorse een ruim assortiment aan passende bitten. Wij hebben zowel geschikte bitten van Trust en Busse, als van Sprenger en Stubben. Een echte bestseller is onze Busse Stang. Ook voor sterke paarden hebben wij bitten in ons TestCenter welke gratis 7 dagen uitgeprobeerd kunnen worden.

Advies van een bittenspecialist

Onze bitspecialist Elsemiek kan al jouw vragen beantwoorden over de bitten voor sterke paarden. Neem vrijblijvend contact op. Liever op zoek naar een ander bit? Hier vind je ons gehele bitten assortiment.

Producten 1-20 van 22

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan verschillende soorten bitten voor sterke paarden van o.a. Sprenger, Stubben en Trust. Deze bitten zijn geschikt voor paarden welke zwaar op de hand zijn, moeite hebben met buiging en zich strak houden achter de kaken.

Welk bit gebruik je voor een sterk paard?

De bovenstaande bitten zijn geschikt voor paarden welke sterk zijn. Wij hebben zelf een goede ervaring met deze bitten voor sterke paarden.

Een paard kan om meerdere redenen sterk en hard in de mond zijn. Dit kan te maken hebben met onbalans, moeite hebben met buigen of je paard kan bijvoorbeeld alleen sterk worden tijdens het springen. Wij adviseren om een bit voor een sterk paard altijd tijdelijk te gebruiken. Een bit voor een sterk paard heeft net wat meer inwerking dan een normale watertrens of bustrens waardoor je duidelijker kan communiceren met je paard. Het gebruik van een bit voor een harde mond is alleen geschikt voor zeer ervaren ruiters.

Een echte bestseller is de Busse stang, dit bit heeft 2 delen welke onafhankelijk van elkaar bewegen en een roterend middenstuk. Dit bit heeft een directe inwerking zonder dat het scherp is.

Ook een zogenaamd “danger” bit is heel geschikt voor een sterk paard. Dit bit wordt een stang wanneer er meer druk op de teugels komt. Bij weinig druk is het mondstuk een dubbel gebroken mondstuk en bij meer druk wordt het mondstuk recht (zoals een stang).

Wil je weten welke bit het meest geschikt is voor jouw sterke paard? Neem dan contact op met onze bitspecialist Charlotte. Charlotte kan een altijd vragen met je doornemen om een goed beeld van je paard te krijgen en vervolgens een passend advies geven.

Het is ook mogelijk om eerst een bit voor sterke paarden te testen via ons DocHorse Test Center. Je kan de bitten in ons Test Center 7 dagen gratis uitproberen zodat je zeker weet het bit bevalt. Niks is zo vervelend als een miskoop toch?

Zullen we je een bericht sturen wanneer we een actie hebben?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.

© 2022 DocHorse. All Rights Reserved.