Jeuk

Heeft jouw paard last van jeuk veroorzaakt door zomereczeem? Wij hebben de juiste producten in huis ter ondersteuning van zomereczeem bij jouw paard. Wij hebben verschillende producten van onder andere Puur, NAF, Excellent en Leovet. Ook kun je bij ons terecht voor een geschikte eczeemdeken van Rambo. Ben je ook nog opzoek naar fijne geursprays? Neem dan ook even een kijkje in ons assortiment geursprays.

Advies van een specialist

Heeft jouw paard zomereczeem en wil je weten hoe je hem het beste kan helpen? Neem dan contact op met onze specialist op dit gebied, Saskia. Saskia kan een aantal vragen met je doornemen om een goed beeld van je paard te krijgen, aan de hand hiervan kan ze je een passend advies geven

 

Producten 1-20 van 34

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Heeft je paard last van jeuk veroorzaakt door zomereczeem? Bij DocHorse vind je verzorgingsproducten ter ondersteuning bij zomereczeem.

Zomereczeem is een allergische reactie op de beet van de culicoïde mug, ook wel knut genoemd. Als je paard allergisch is voor deze mug uit zich dat in het schuren van de staart en manen, de allergische reactie veroorzaakt namelijk veel jeuk. De muggen zijn vanaf maart t/m september actief, tijdens deze periode kan je paard dus last hebben van zomereczeem. Zomereczeem is helaas niet te verhelpen aangezien je paard allergisch is of niet. Wel hebben wij een aantal producten in ons assortiment welke de symptomen kunnen verminderen.

Belangrijk is in de eerste instantie om zoveel mogelijk te voorkomen dat je paard gebeten wordt door de culicoïde mug. Als je dit weet te voorkomen zal er geen allergische reactie optreden en zal je paard niet gaan schuren. Een eczeemdeken kan voorkomen dat je paard gebeten wordt, wij adviseren al op eind februari een eczeemdeken op te leggen. Onze best verkochte eczeemdeken is de Rambo Sweet-Itch Hoody.

Is je paard toch gebeten en heeft hij veel jeuk? Dan kan je de staart en manen verzorgen met een uitwending product wat de jeuk vermindert en bijdraagt aan een sneller herstel van de kapot geschuurde manenkam en staartwortel. Dit kan met bijvoorbeeld de Cavalor Sw-itch. Een bijkomende voordeel van het gebruiken van een lotion of spray is dat deze naast de jeuk verminderen ook de muggen op afstand houden.

Het is ook mogelijk om je paard inwendig te ondersteunen met een supplement, door de weerstand van je paard te verhogen zal hij minder heftig reageren op de beten van de culicoïde mug. De Puur Culico zijn bijvoorbeeld druppels welke inzetbaar zijn voor paarden met zomereczeem.

Heeft jouw paard zomereczeem en wil je weten hoe je hem het beste kan helpen? Neem dan contact op met onze specialist op dit gebied, Saskia. Saskia kan een aantal vragen met je doornemen om een goed beeld van je paard te krijgen, aan de hand hiervan kan ze je een passend advies geven

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.