Verkoelend & Therapeutisch

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Ice Vibes

    Horseware

    Ice vibe boots
    € 247,50 € 225,00

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verkoelende producten zijn ruim aanwezig in het assortiment van DocHorse. Naast de diverse verkoelende producten zoals klei en linimenten zijn er ook therapeutische producten die verkoeling bieden zoals de Horseware Ice Vibes.

Waarom koelen?

Wanneer je paard een zwelling of blessure heeft is de eerste stap naar genezing het wegnemen van de zwelling. Door een zwelling worden bloedvaten bekneld waardoor het afvoeren van afvalstoffen en het aanvoeren van “reparatiemateriaal” vertraagt. Daarnaast kan een zwelling omliggende gezonde cellen beschadigen waardoor de zwelling alleen maar groter wordt. Een zwelling verminderen doe je door te koelen, door de kou trekken weefsels samen waardoor vocht wordt afgevoerd en er ruimte is voor het aanvoer van reparatiemateriaal. Door te koelen leg je de doorbloeding in het gebied stil, het is daarom van belang om niet langer dan 20 minuten te koelen. Liever een aantal keer per dag 20 minuten dan 1 keer per dag een uur.

Uiteraard kan je gewoon met water koelen maar dit is vrij tijdrovend en niet geschikt voor paarden met een gevoelige (weke) huid.

© 2020 DocHorse. All Rights Reserved.