Verkoelend & Therapeutisch

Wil je de benen van jouw paard koelen? Wij hebben verschillende verkoelende producten voor jouw paard. Zo hebben wij cooling boots en cooling packs voor het optimaal koelen van het been van jouw paard. Wij zijn het online verkooppunt van onder andere Ice Vibe en Equine.

Advies van een specialist

Wil je weten welke verkoelende producten het meest geschikt zijn voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft alle verkoelende producten in ons assortiment getest en kan je daarom van een goed advies voorzien.

 

Producten 1-20 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wil je de benen van je paard koelen? Dan ben je bij DocHorse aan het juiste adres. Wij hebben verschillende verkoelende producten voor je paard. Je kan er voor kiezen om de benen met water te koelen of om gebruik te maken van coolpacks i.c.m. cooling boots.

Waarom koelen?

Wanneer je paard een zwelling of peesblessure heeft is de eerste stap naar genezing het wegnemen van de zwelling. Door een zwelling worden bloedvaten bekneld waardoor het afvoeren van afvalstoffen en het aanvoeren van “reparatiemateriaal” vertraagt. Daarnaast kan een zwelling omliggende gezonde cellen beschadigen waardoor de zwelling alleen maar groter wordt. Een zwelling verminderen doe je door te koelen, door de kou trekken weefsels samen waardoor vocht wordt afgevoerd en er ruimte is voor het aanvoer van reparatiemateriaal. Door te koelen leg je de doorbloeding in het gebied stil, het is daarom van belang om niet langer dan 20 minuten te koelen. Liever een aantal keer per dag 20 minuten dan 1 keer per dag een uur. Koelen heeft dan ook alleen zin wanneer er een actieve zwelling of ontsteking is. Overleg altijd met een dierenarts wat de beste behandelmethode is voor jouw paard.

Het koelen van de benen met een coolpack

Als je de benen van je paard wilt koelen met een coolpack zijn hier verschillende producten voor. Let er bij een coolpack goed op of deze direct op de huid gelegd mag worden of niet. De meeste coolpacks kunnen verbranding van de huid veroorzaken als ze direct uit de vriezer komen. In dat geval moet er een dunne doek tussen geplaatst worden om de huid te beschermen. De coolpacks in ons assortiment kunnen wel direct op de huid geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de benen van je paard met speciale cooling boots te koelen. Deze cooling boots zijn makkelijk in gebruik. Een echte bestseller is de Ice Vibe, deze cooling boots koelen en trillen tegelijk waardoor de doorbloeding goed op gang blijft.

Het koelen van de benen met water

Als je de benen van je paard wilt koelen met water kan je hiervoor de Equine LegCooler gebruiken. Koelen met water kost erg veel tijd omdat je minimaal 20 minuten moet koelen wil het effect hebben. De Equine LegCooler kan je om de benen van je paard bevestigen, zo kan je in de tussentijd andere klusjes doen. Het water stroomt door deze LegCooler gelijdelijk over de benen heen. Zorg er wel voor dat je na het koelen met water, de benen goed afdroogt.

Wil je weten welke verkoelende producten het meest geschikt zijn voor jouw paard? Neem dan contact op met onze specialist Charlotte. Charlotte heeft alle verkoelende producten in ons assortiment getest en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2023 DocHorse. All Rights Reserved.