Startnummers

Vanaf 1 april 2024 is het verplicht om op KNHS wedstrijden met je startnummer te rijden welke zichtbaar is op een nummerhouder. Dit zijn de laatste 3 cijfers van je combinatienummer welke zichtbaar moeten zijn aan de linkerkant van je hoofdstel of aan de linkerkant op de je zadeldek. Let op! Als iemand anders in dezelfde rubriek dezelfde laatste 3 cijfers heeft van het combinatienummer dan krijg je een ander nummer toegewezen vanuit de organisatie. Hiermee kan de organisatie/jury zien wie je bent en welk startnummer je hebt.

Hoofdstelnummers en zadelnummers bevestig je altijd aan de linkerkant van het hoofdstel.

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vanaf 1 april 2024 is het verplicht om op KNHS wedstrijden met je startnummer te rijden welke zichtbaar is op een nummerhouder. Dit zijn de laatste 3 cijfers van je combinatienummer* welke zichtbaar moeten zijn aan de linkerkant van je hoofdstel of aan de linkerkant op de je zadeldek. Hiermee kan de organisatie/jury zien wie je bent en welk startnummer je hebt. Hoofdstelnummers en zadelnummers bevestig je altijd aan de linkerkant van het hoofdstel.

Voor internationale FEI wedstrijden is het ook verplicht om tijdens een wandeling een hoofdstelnummer te dragen. Op internationale wedstrijden waar ook nationale rubrieken verreden worden is het ook voor de nationale deelnemers verplicht om een hoofdstelnummer te bevestigen aan het hoofdstel. De hoofdstelnummers kun je gemakkelijk wisselen en bevestigen aan het hoofdstel. 

Ook tijdens de hengstenkeuring worden er hoofdstelnummers gebruikt.

Tegenwoordig zijn er hele luxe hoofdstelnummers en zadelnummers verkrijgbaar van Lemieux.

* Dit nummer bestaat uit de laatste 3 cijfers van het combinatienummer. Indien in één rubriek meerdere combinaties hetzelfde nummer hebben, mag de organisatie een ander uniek nummer toekennen. Dit dient dan wel vermeld te worden op de startlijst. 

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.