Hoofdstel & Halster

Op zoek naar een hoofdstel of halster? Bij Dochorse is er een groot assortiment aan hoofdstellen en halsters. Dochorse is de specialist op het gebied van hoofdstellen en is het verkooppunt van onder andere Dy’on, Rambo Micklem en LJ leathers. Naast onze trenshoofdstellen kun je bij Dochorse ook terecht voor bitloze hoofdstellen en stang en trens hoofdstellen. Ook voor losse onderdelen zoals frontriemen, neusriemen en hulpteugels kun je bij Dochorse terecht.

Advies van een specialist

Heb je vragen over een hoofdstel of wil je weten welk hoofdstel het beste bij jouw paard past? Neem contact op met een van onze specialisten.

Producten 1-20 van 341

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

DocHorse is de specialist op het gebied van hoofdstellen. Wij hebben alle hoofdstellen gepast op onze eigen paarden zodat wij precies weten hoe een hoofdstel valt en wat je kan verwachten tijdens het rijden. Wij helpen je dan ook graag met het maken van de keuze voor het perfecte hoofdstel voor jouw paard. Het is belangrijk dat je paard een goed passend hoofdstel heeft, indien een hoofdstel te stak zit of niet de juiste pasvorm heeft kan dit zich uiten in een onrustige aanleuning tijdens het rijden. Je kan altijd contact opnemen voor een persoonlijk advies.

Er bestaan veel verschillende soorten hoofdstellen voor je paard. Het meest gebruikte hoofdstel is het trenshoofdstel, aan dit hoofdstel kan 1 bit bevestigd worden. Daarnaast hebben wij ook stang en trens hoofdstellen, aan dit hoofdstel kunnen 2 bitten bevestigd worden (een dressuurstang en een onderlegtrens). Voor wie liever zonder bit rijdt, hebben wij speciale bitloze hoofdstellen. Deze 3 verschillende soorten hoofdstellen hebben wij o.a. van de merken PS of Sweden, Dy’on, Rambo Micklem en LJ Leathers. Elke discipline vraagt om een ander soort hoofdstel, zo hebben wij speciale anatomische dressuur hoofdstellen en hoofdstellen voor het springen. Wij hebben een ruime keuze aan verschillende maten, zo zijn er hoofdstellen voor Shetland pony’s maar ook extra grote hoofdstellen voor Shires.

Een hoofdstel bestaat uit een kopstuk, frontiem, neusriem en bakstukken. Al deze onderdelen hebben wij ook los in het assortiment zodat je deze kan wisselen indien gewenst.

Een typisch dressuur hoofdstel heeft een aansnoerneusriem en een anatomisch gevormd kopstuk. Tegenwoordig zijn rondgenaaide hoofdstellen erg populair in combinatie met een brede lak neusriem (zwart met wit onderlegd), een breed anatomisch kopstuk en een opvallende bling bling frontriem. Ook zien we steeds vaker een dressuur hoofdstel met een lage neusriem.

Een veel gebruikt hoofdstel voor het springen is een bruin hoofdstel met een wit sierstikel over de neusriem en frontriem. Voor het springen zijn er veel verschillende neusriemen zoals een Mexicaanse neusriem, een lage neusriem, een dubbele neusriem en een touw neusriem. Deze neusriemen hebben een sterkere inwerking als je paard zijn mond opent en zijn daarom geschikt als je paard sterk wil worden in het parcours.

Naast een standaard dressuur of spring hoofdstel hebben wij ook hele bijzondere hoofdstellen zoals het Rambo Micklem, Stubben Freedom, Dy’on Difference, Dy’on X-fit en Busse Feeling hoofdstel. Deze anatomische hoofdstellen zijn geschikt voor gevoelige paarden welke onrustig in de aanleuning zijn. Deze hoofdstellen hebben een anatomische pasvorm waardoor gevoelige drukpunten en zenuwbanen ontzien worden. Het is mogelijk om deze hoofdstellen te testen via ons Test Center zo weet je zeker of het hoofdstel wel of niet geschikt is voor jouw paard.

Bij een hoofdstel horen natuurlijk ook teugels. Wij hebben een ruime keuze aan verschillende teugels zoals teugels met clips of speciale (rondgenaaide) dressuurteugels. De keuze voor een teugel is heel persoonlijk, het is maar net wat je fijn vindt.

Tips voor het onderhouden van je hoofdstel! Wij adviseren om je hoofdstel 1 keer in de maand volledig uit elkaar te halen en schoon te maken met een leerzeep. Daarnaast adviseren wij om wekelijks je hoofdstel in te vetten en te reinigen met een spray zoals de NAF Sheerluxe spray, deze spray reinigt en verzorgt tegelijkertijd. Door je hoofdstel goed te onderhouden verleng je de levensduur en blijft het leer soepel. Droog leer kan gaan scheuren en breken, dat wil je natuurlijk voorkomen.

Heb je vragen over hoe een hoofdstel hoort te zitten of welk hoofdstel het beste past bij jouw paard? Bekijk dan eens deze pagina met de meest gestelde vragen over hoofdstellen. Mocht je er niet uitkomen kan je ons altijd bellen, mailen of appen voor een persoonlijk advies.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.