Martingaal & Borsttuig

Bij Dochorse hebben wij een ruime keuze aan borsttuigen en martingalen van Dy’on, LJ Leathers en Kavalkade. Op zoek naar een ander soort hulpteugel? Neem eens een kijkje bij onze andere hulpteugels.

Advies van een specialist

Meer informatie over een borsttuig of martingaal? Neem contact op met Charlotte. Charlotte weet alles over ons assortiment martingalen en borsttuigen.

 

 

 

Producten 1-20 van 42

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wij hebben een ruime keuze aan borsttuigen en martingalen van Dy’on, LJ leathers en Kavalkade. Een voorrtuig of ook wel borsttuig wordt bevestigd aan je zadel en loopt voor de borst van je paard langs, dit zorgt voor een stabiele ligging van het zadel. Het is ook mogelijk om een martingaalvork aan het borsttuig te bevestigen, dit zorgt voor extra controle tijdens het rijden.

Het gebruik van een martingaal

Een martingaal is een riem welke over de hals van je paard gaat en onderaan de singel wordt bevestigd. Aan een martingaal zit een martingaalvork bevestigd. Een martingaal zorgt ervoor dat je meer controle hebt tijdens het springen. Een martingaal wordt dan ook voornamelijk op springwedstijden gebruikt. Wij hebben ook losse martingaalvorken in ons assortiment. Zo hebben wij ook dichte martingaalvorken welke geschikt zijn voor paarden welke in de martingaalvork willen bijten. Ook hebben wij elastische martingaalvorken voor paarden welke iets minder begrenzing nodig hebben.

Het gebruik van een borsttuig

Een borsttuig maakt je vast aan je zadel en onderaan de singel. Dit kan aan de voorkant van het zadel waar zich speciale ringen bevinden maar sommige borsttuigen kunnen ook aan de zijkant bevestigd worden, dan bevestig je het borsttuig aan de singelstoten. Een borsttuig zorgt ervoor dat je zadel stabiel blijft liggen tijdens het springen. Je kan ook een martingaalvork aan het borsttuig vastmaken, zo heb je naast een stabiele ligging van je zadel ook extra controle tijdens het springen.

Let er tijdens het bevestigen van een borsttuig en martingaal altijd goed op dat er geen ruimte is tussen je paard en de riem welke je aan de onderkant van de singel bevestigd. Zo voorkom je dat je paard tijdens het springen in het voorttuig springt.

Heeft je paard schuurplekken van de martingaal of van het borsttuig? Gebruik dan een bontje voor om het borsttuig.

Wil je weten welk borsttuig of welke martingaal het beste bij jouw paard en bij jouw zadel past? Neem dan contact op met Charlotte. Charlotte weet alle in’s en out’s van onze borsttuigen en martingalen en kan je daarom van een goed advies voorzien.

© 2024 DocHorse. All Rights Reserved.